Laatste Crypto Nieuws

Telecomconcern Verizon verkrijgt vSIM patent

Het Amerikaanse telecomconcern Verizon heeft op 10 september een patent verkregen, van het U.S. Patent and Trademark Office, voor een virtuele simkaart.

Het patent beschrijft hoe een fysieke simkaart kan worden vervangen door een software-equivalent, een virtuele simkaart (vSIM), die is beveiligd door middel van een op blockchain-gebaseerde codering.

Een apparaat dient een account aan te maken en één of meerdere vSIM’s hieraan te koppelen. Vervolgens kan de gebruiker zijn netwerkoperator selecteren. De vSIM kan ook worden toegewezen aan meerdere mobiele apparaten die aan de gebruikersaccount zijn gekoppeld en tussen de apparaten worden overgedragen. Een vSIM kan ook tijdelijk worden toegewezen aan een andere gebruiker.

Deelnemende nodes zullen een lijst bijhouden met records die Verizon een vSIM-blockchain noemt. Dit zou worden beveiligd tegen criminelen door time-stamped transacties op te slaan in cryptografisch beveiligde blocks. Records, op de vSIM-blockchain, worden opgeslagen op een speciale manier opgeslagen (hash tree structure) voor efficiëntie en om ervoor te zorgen dat de blocks ‘onbeschadigd en ongewijzigd’ worden ontvangen.

Volgens het patent:

“In één implementatie kunnen gebruikers nieuwe vSIM-certificaten accepteren in een gebruikersaccount, een vSIM overdragen tussen client-apparaten die aan de gebruikersaccount zijn gekoppeld of een vSIM-certificaat aan een andere gebruiker leveren.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN