Bitcoin

Bitcoin hash snelheid streeft naar nieuw record

Uit de laatste gegevens van Blockchain.com blijkt dat de hash snelheid slechts een klein aantal verwijderd is van 100 triljoen. Dit volgens een nieuwsartikel dat op maandag 9 september op Cointelegraph verscheen.

De hash snelheid van een cryptocurrency, ook wel hashing of rekenkracht genoemd, is een maatstaf die de maat geeft van het aantal berekeningen dat een bepaald netwerk per seconde kan uitvoeren. Een hogere hash snelheid verhoogt de concurrentie tussen miners om nieuwe blocks te valideren en het verhoogt ook de hoeveelheid middelen die nodig zijn voor het uitvoeren van een 51% -aanval op het netwerk. Hier wordt het netwerk dus alleen maar veiliger door.

Bron: Blockchain.com

Uit de bovenstaande gegevens blijkt dat de hash-snelheid van Bitcoin 94 triljoen hashes per seconde heeft bereikt. Dit is gebaseerd op de gegevens die op 8 september zijn gepubliceerd.

Bitcoin breekt weer hash record

Sinds januari zijn blijft Bitcoin het ene naar het andere record verbreken. Zo hebben wij op onze website al meerdere keren gerapporteerd dat Bitcoin zijn vorige records verbroken had.

Volgens Max Keizer volgt de koers normaal gesproken de hash-snelheid in bullruns. Volgens hem zal nu de fiat-valuta de spanning beginnen te voelen vanwege het succes van Bitcoin. Hij zei:

“#Bitcoin hash gaat 100 triljoen breken. Dit zal een probleem worden voor fiat, omdat datacenters die zich bezighouden met het onderhoud van fiat-systemen langzaam maar zeker de echte waarde van Bitcoin zullen zien.”

De snelheid waarmee Bitcoin vooruitgang boekt bleef ook niet onopgemerkt door Lightning Torch relay-organisator Hodlonaut. Hij schrijft op Twitter dat de meetwaarde in september 2017 slechts 6 miljard was.

“Vandaag de dag neemt de hash snelheid elke 2-3 weken met hetzelfde aantal toe.”

Eerder vandaag plaatsten wij al een bericht waarin we aangaven dat spaarders binnenkort een negatieve bankrente zouden moeten gaan betalen en dat dit wellicht positief zou kunnen zijn voor de Bitcoin koers.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN