Crypto Nieuws

Pompliano: Satoshi Nakamoto moet de Nobelprijs voor vrede winnen

Amerikaanse investeerder en medeoprichter van Morgan Creek Digital Assets Anthony Pompliano vindt dat Satoshi Nakamoto de Nobelprijs voor de vrede moet winnen voor het uitvinden van Bitcoin.

In een tweet van 3 september schrijft Pompliano:

“Satoshi zou de Nobelprijs voor de vrede moeten winnen. We hebben eindelijk een valuta die de wereldwijde reservestatus kan aannemen, zonder dat iemand geweld hoeft te gebruiken.”

Pompliano’s voorstel is vrijwel onmogelijk aangezien de legendarische Satoshi Nakamoto al sinds eind 2010 op mysterieuze wijze is verdwenen. Echter komt Pompliano’s voorstel overeen met de overtuiging van veel gepassioneerde voorstanders van cryptocurrency. Nationale fiat-valuta’s zijn in feite ‘door geweld gesteund’. Dit is gebaseerd op een lange geschiedenis van dwang, gecentraliseerde controle van leveringen en een machtsmonopolie.

Tegenwoordig in de 21ste eeuw hebben we nationale fiat-valuta’s en het reserve banksysteem, echter zijn deze niet echt een verbetering.

De crypto revolutie

Met de uitvinding van gedecentraliseerde cryptocurrencies, en met ondernemingen zoals Facebook die proberen om de technologie te gebruiken om hun eigen digitale valutanetwerken te creëren, worden het valutalandschap en de traditionele grote spelers van het monetaire beleid geconfronteerd met ongekende uitdagingen.

Te midden van alle commotie over de langdurige handelsoorlog tussen de VS en China, zei de directeur van het onderzoeksbureau van de People’s Bank of China in een eerder bericht dat China werd gevraagd om zijn eigen digitale valuta uit te geven. Dit vanwege de mogelijke vervelende rol die de Amerikaanse dollar zou kunnen gaan spelen in combinatie met Facebook’s Libra.

Hij schreef:

“Als de digitale valuta nauw verbonden zijn met de Amerikaanse dollar, zou dit een scenario kunnen creëren waarin soevereine valuta’s bestaan naast de digitale valuta’s die gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar. Maar er zou in feite één baas zijn, namelijk de Amerikaanse dollar en de Verenigde Staten.”

Eerder vandaag plaatsten wij een bericht waarin aangekondigd werd dat De Nederlandsche Bank vanaf 10 januari 2020 een regulerende rol zou gaan spelen in de cryptocurrency markt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN