Cryptocurrency

Cuba overweegt het gebruik van cryptocurrency

Cuba’s president, Miguel Diaz-Canelop, kondigde op televisie aan dat de Cubaanse overheid het gebruik van cryptocurrency overweegt. Dit meldde SBS-AAP op 3 juli.

Cuba wil een poging doen om de economie te stimuleren vanwege een steeds diepere crisis verergerd door Amerikaanse sancties.

Cuba’s bondgenoot Venezuela introduceerde vorig jaar een cryptocurrency om Amerikaanse sancties en hyperinflatie te voorkomen. Cuba staat een crisis te wachten als gevolg van een scherpe daling van de Venezolaanse hulp, lagere exporten en de aanscherping van het Amerikaanse handelsembargo onder president Donald Trump.

Echter geloven veel Cubanen de maatregelen niet zullen leiden tot een economische ommekeer. Daarnaast is nog niet bekend of de Cubaanse regering op zoek is naar het lanceren van haar eigen token of het gebruik van bestaande alternatieven zoals bitcoin.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN