Bitcoin

De burgemeester van Vancouver wil Bitcoin geldautomaten verbieden

De burgemeester van de stad Vancouver in Canada overweegt om Bitcoin (BTC) geldautomaten (ATM’s) te verbieden om zo het witwassen van geld tegen te gaan. Dit meldde The Next Web op woensdag 5 juni.

Het artikel geeft aan dat Kennedy Stewart, de burgermeester van Vancouver, een volledig verbod heeft voorgesteld omdat het aantal witwaszaken stijgt.

Volgens CoinATMRadar zijn er momenteel 694 cryptocurrency-geldautomaten in Canada actief, waarvan er 76 in Vancouver staan.

In een politierapport kwam naar voren dat criminelen zelf Bitcoin geldautomaten kopen en hiermee kunnen ze hun geld witwassen. De autoriteiten verwachten dat zij dit jaar ongeveer 840 meldingen, met betrekking tot digitale valuta, zullen ontvangen. Dit zijn ruim drie keer zoveel meldingen als vorig jaar. De provincie British Columia zal een witwasonderzoek gaan houden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN