EU verbiedt nu ook crypto-transacties naar Rusland

De Europese Raad van de EU heeft gisteren opnieuw sancties uitgevaardigd tegen Rusland. Alle cryptocurrency-wallets, rekeningen en bewaardiensten zijn nu illegaal voor Russische mensen, legale organisaties en buitenlanders. Naast IT-advies is tevens het verlenen van juridisch advies, architectonische en ingenieursdiensten aan Russische autoriteiten en organisaties verboden.

Op 6 oktober gaf de Europese Raad van EU-regeringen toestemming voor een nieuwe ronde sancties tegen Rusland voor zijn militaire interventie in Oekraïne. De uitgifte of overdracht van cryptocurrencies door een in Rusland gevestigde persoon of entiteit is nu verboden.

Voorheen mochten Russische burgers tot 10.000 euro aan cryptocurrency aanhouden. Met in de EU gevestigde wallets, rekeningen en cryptobewaarbedrijven. Als gevolg van de nieuwe beperkingen mag echter op geen enkele manier gebruik worden gemaakt van cryptodiensten.

De nieuwe beperkingen vullen de lijst aan van diensten die niet meer aan de Russische regering of haar rechtspersonen mogen worden geleverd. Dit zal op zijn beurt waarschijnlijk het vermogen van Rusland om te industrialiseren en te militariseren verder beperken, wat de agressie van Rusland tegen Oekraïne zou kunnen helpen stoppen.

Verder zijn het opleggen van extra export- en importbeperkingen, het aannemen van de G7-olieprijslimiet en beperkingen voor staatsbedrijven allemaal in het pakket opgenomen. Daarnaast zijn meer miljardairs, militaire topfunctionarissen en propagandisten het doelwit geworden.

Grondstoffen en energiekosten zijn naar all-time highs gestegen als gevolg van de rivaliteit tussen Rusland en Oekraïne. Het gevolg was een wereldwijde beursval, waarbij cryptocurrencies en aandelen in waarde daalden. Zo zijn Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), twee van de meest prominente cryptocurrencies, met meer dan 60% gedaald sinds hun piek.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!