1 miljoen Australiërs geïnteresseerd in investeren in cryptocurrencies

In de Annual Australian Crypto Survey (een jaarlijkse enquête in Australië over cryptocurrencies) zijn er nieuwe cijfers bekend geworden over de crypto adoptie van Australische inwoners. Het rapport laat een groei van adoptie zien en suggereert dat er een miljoen Australiërs bereid zijn om in cryptovaluta’s te investeren in de komende twaalf maanden. 

De enquête, uitgevoerd door het onderzoeksfirma YouGov in opdracht van de Australische crypto exchange Swyftx, geeft nieuwe inzichten in de adoptie van cryptocurrencies in het land. De enquête ondervraagd 2,609 australiërs boven de 18 jaar en is in juli uitgevoerd. Van alle deelnemers hebben 548 aangegeven cryptovaluta te bezitten. Een 4% groei ten opzichte van vorig jaar met een totaal van 21% van de Australische volwassenen die momenteel crypto bezit. Dit komt neer op een totaal 4.2 miljoen Australische inwoners die crypto bezit. 

Veel interesse in crypto, ondanks prijscrash

Een opvallende conclusie uit de enquête is dat ondanks de sterke prijscrash van afgelopen jaar in de crypto industrie er veel interesse is onder de australische volwassenen om crypto aan te schaffen in de komende 12 maanden. Zo geeft 26% van de volwassen aan cryptovaluta aan te willen schaffen in de komende 12 maanden, dit komt neer op ongeveer 1 miljoen personen (zie Figuur 1). Dit laat zien dat veel personen nog steeds interesse hebben in de markt ondanks de volatiliteit. Op de langere termijn kan dit positief zijn voor de ontwikkeling van blockchain technologie en de koers. 

Figuur 1: Resultaten van de Annual Australia Crypto Survey (bron; Swyftx)

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!