Britten investeren £30 miljard in cryptocurrencies

Uit een rapport van Vouchercodes dat op 23 september gedeeld werd met Finbold werd data gedeeld omtrent de uitgaven/investeringen die Britse inwoners maken in de crypto industrie. Middels dit rapport is bekend geworden dat Britse inwoners ongeveer £31.8 miljard (€35.6 miljard) hebben geïnvesteerd in cryptovaluta. 

Uit het onderzoek van Vouchercodes is naar voren gekomen dat de gemiddelde Brit ongeveer £473 in cryptovaluta bezit. Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft bijna 66 miljoen inwoners, door een simpele vermenigvuldiging met de gemiddelde investering komt het rapport tot een schatting van het totale budget dat inwoners uit het VK hebben geïnvesteerd. Uit het rapport wordt verder duidelijk dat veel investeerders het niet bij één cryptocurrency houden, zo bezit zo’n 34% van de inwoners meerdere cryptocurrencies. De meest populaire coins zijn Bitcoin (BTC), met 20% van de Britse consumenten die aangeven Bitcoin te bezitten, Ethereum (ETH) met 8% en Dogecoin (DOGE) met 6% (zie Figuur 1). 

Figuur 1: Top 5 populairste cryptocurrencies in Verenigd Koninkrijk

Aankopen met cryptocurrencies in Verenigd Koninkrijk

In VK worden steeds vaker ook aankopen gedaan met cryptocurrencies. Uit het onderzoek komt naar voren dat aankopen met cryptocurrencies worden ingezet voor veel verschillende producten. Het meest populair is het kopen van kleding (13%), huisvesting (13%) en vakanties (11%). In Figuur 2 zijn de 5 meest populair aankopen te zien middels cryptocurrencies. 

Figuur 2: Populairste aankopen met cryptocurrencies in Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk heeft ambities om crypto hub te worden

Ondanks het toenemende gebruik van cryptocurrency in het VK, wordt de regio geconfronteerd met onzekerheid vanuit een regelgevend perspectief. Wetgevers in het land dringen er echter op aan om van de regio een wereldwijde crypto-hub te maken door middel van de juiste regelgeving. Zo kondigde het VK in april 2022 nog aan als doel te hebben om een crypto hub te worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!