Tornado Cash GitHub

Cryptomixer Tornado Cash weer terug op GitHub

Op 8 augustus kondigde het Amerikaanse ministerie van Financiën een verbod aan op Tornado Cash adressen. Dit zorgde ervoor dat GitHub snel de accounts van de dienst en de ontwikkelaars verwijderde.

Het ministerie van Financiën heeft vorige week de sancties tegen Tornado Cash herzien en kwam tot de conclusie dat de sancties alleen gelden voor de Ethereum-adressen van de service zelf – niet voor de code achter de applicatie. Hoewel Tornado Cash transacties illegaal zijn, wordt “interactie met [de] open-source code zelf… niet beschouwd als een overtreding.”

Na een afwezigheid van ruim een maand is de populaire cryptomixer dus weer terug op GitHub, vermoedelijk omdat GitHub dit uit zichzelf heeft opgemerkt of de update onder zijn aandacht heeft laten brengen door de gemeenschap.

Ten minste één hooggeplaatste figuur heeft opgeroepen tot de terugkeer van Tornado Cash. Op 13 september drong Ethereum core ontwikkelaar Preston Van Loon aan op opheffing van het verbod. Hij herinnerde er gisteren aan dat GitHub “de Tornado Cash organisatie en bijdragers op [zijn] platform heeft ontbannen.”

De terugkeer van ‘Tornado Cash’ naar GitHub houdt niet in dat de ontwikkeling van de cryptomixer weer gewoon doorgaat. Alle pagina’s onder het hoofdprofiel van het project zijn bestempeld als openbare archieven, wat betekent dat verder werk verboden is, maar elk moment kan worden opgeheven.

Van Loon wees op de vooruitgang die GitHub heeft geboekt door het account te ontbannen en weer zichtbaar te maken. Hij dringt echter aan op volledig herstel naar de oude status.

De toekomst van Tornado Cash blijft ondanks deze positieve ontwikkelingen echter nog steeds onzeker. Sancties op Tornado Cash-adressen die het gebruik ervan verbieden, blijven van kracht, maar gebruikers hebben nog steeds toegang tot de service vanwege het gedecentraliseerde karakter.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN