rechtszaak

Tether moet van rechter inzage geven over financiële gegevens

Tether (USDT) is in de afgelopen jaren in opspraak geweest over de backing van haar stablecoin. Er gingen geruchten rond dat USDT namelijk niet 1:1 werd gebackt door de Amerikaanse dollar. Eerder dit jaar publiceerde Tether een zelf uitgevoerd onderzoek waaruit bleek dat USDT wel 1:1 is gebackt.

In 2019 is er een marktmanipulatiezaak gestart tegen Tether. Als onderdeel van de juridische procedure heeft de rechter voor de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York, Katherine Polk Failla, het moederbedrijf van Tether bevolen om financiële gegevens te verstrekken voor de USDT-stablecoin.

De rechtszaak komt voort uit een klacht ingediend door een groep investeerders tegen iFinex, de entiteit achter Tether en crypto exchange Bitfinex. De eisers beweren namelijk dat het bedrijf ongedekte USDT heeft uitgegeven met als doel de prijzen van verschillende cryptocurrencies op te drijven en zo de markt te manipuleren.

De rechter van New York heeft besloten om de verzoeken om productie van de eisers te accepteren. Hierdoor wordt er van iFinex vereist dat alle grootboeken, balansen, resultatenrekeningen, kasstroomoverzichten en winst- en verliesrekeningen worden vrijgegeven. De rechter zei het volgende:

“De rekenkamer van oordeel is dat de RFP’s voor financiële gegevens van eisers niet al te breed zijn, vooral gezien het feit dat gedaagden de gelegenheid hebben gehad om voorbeeldproducties te maken van de RFP’s voor financiële gegevens, maar dit niet hebben gedaan ondanks de instemming van de eisers om dergelijk voorstel”.

“Eisers leggen duidelijk uit waarom ze deze informatie nodig hebben: om de dekking van USDT met Amerikaanse dollars te beoordelen en om een ​​forensisch accountant de USDT-reserve te laten beoordelen.”

Het in New York gevestigde advocatenkantoor, Debevoise & Plimpton, gaven in een reactie aan dat de verzoeken van de eisers aantonen hun nalaten om hun zaak actief te vervolgen, evenals hun onwil om hun duidelijk overdreven verzoeken aan te passen op de documenten die relevant zijn voor hun vorderingen.

Het advocatenkantoor, dat iFinex vertegenwoordigt, had de rechtbank gevraagd om het verzoek van de eisers af te wijzen en beschouwt het als onnodig belastend, aangezien Tether de uitgever is van een stablecoin en Bitfinex een crypto-exchange is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN