Bitcoin mining rigs worden goedkoper, wat betekent dit voor Bitcoin?

De bekende Bitcoin (BTC) mining fabrikant Bitmain heeft recent aangekondigd een van haar populairste modellen, de S19 series, met korting te zullen verkopen. De korting geeft weer hoe de kosten voor het maken van Bitcoin mining rigs over de gehele industrie sterk aan het afnemen is. 

Tijdens het verloop van de pandemie en de resulterende bevoorradings problemen zagen we in 2021 de prijzen van GPU’s sterk stijgen. Dit resulteerde in duurdere crypto miners (met name voor Proof of Work miners waarbij het minen afhankelijk is van de GPU kracht) omdat de miners afhankelijk zijn van deze GP chips. Als gevolg werden zelfs tweedehands miners voor hoge prijzen verkocht.

Momenteel lijkt de bevoorradingscrisis voor de GPU’s sterk af te nemen, zo kondigde chipfabrikant Nvidia aan. In tegenstelling tot 2021 heeft Nvidia juist nu moeite om van hun chips af te komen. Als gevolg zien we dat de prijzen voor het fabriceren van Bitcoin mining rigs afnemen. 

Momenteel worden de mining rig modellen, zoals de S19 Pro, van Bitmain verkocht voor $19 per terahash (TH). Voor de aankondiging van de mining rig fabrikant werd de S19 Pro nog verkocht op de tweedehands markt voor $28 per TH

Wat betekenen goedkopere mining rigs voor Bitcoin?

De prijsreductie op de mining rigs zal voor Proof of Work (PoW) netwerken zoals Bitcoin het mining van BTC goedkoper maken. Hierdoor kunnen meer miners competitief gaan minen wat uiteindelijk het netwerk ten goede komt. Een PoW netwerk zoals Bitcoin wordt namelijk decentraler en veiliger naarmate meer miners actief zijn. Dit zal uiteindelijk zorgen voor een hogere hashrate op het netwerk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!