Manieren om in BTC te investeren in Nederland

Bitcoin is een heleboel dingen voor veel mensen: een voorbijgaande rage, de toekomst van valuta, of zelfs de meest briljante digitale innovatie sinds internet. Maar voor scherpzinnige beleggers is bitcoin één ding boven alles: de best presterende activa van het afgelopen decennium. Als je geïnteresseerd bent om in bitcoin te investeren, maar de trekker nog niet hebt overgehaald, vraag jij je waarschijnlijk af: hoe investeer ik in Bitcoin (BTC)? Deze vraag gaan we voor jou beantwoorden in dit artikel.

Kies een crypto-handelservice

De eerste stap bij het kopen van bitcoin bestaat uit het kiezen van een crypto-handelsservice of -locatie. Populaire handelsdiensten en locaties voor het kopen van cryptocurrencies zijn onder meer cryptocurrency-exchanges, betalingsdiensten en makelaars. Hiervan zijn cryptocurrency-exchanges de handigste optie omdat ze een breed scala aan functies en meer cryptocurrencies bieden om te handelen.

Het is belangrijk om te beoordelen wat de beste plaats is om in Bitcoin te investeren voor uw persoonlijke vereisten. Sommige platforms zijn bijvoorbeeld gericht op beginners, terwijl andere meer geschikt zijn voor grootschalige beleggers die op zoek zijn naar handelshulpmiddelen op hoog niveau.

Als je je aanmeldt voor een cryptocurrency-uitwisseling, kun je cryptocurrency kopen, verkopen en vasthouden. Het is over het algemeen het beste om een uitwisseling te gebruiken waarmee gebruikers crypto kunnen opnemen in hun eigen persoonlijke online portemonnee voor bewaring.

Op dit moment zijn de meeste populaire exchanges nog niet gedecentraliseerd en volgen ze wetten die gebruikers verplichten identificatiedocumentatie in te dienen. In Nederland kun je bij de volgende sites als Coinbase en thebitcoinrush.org eenvoudig in Bitcoin investeren.

Coinbase

Coinbase is een bekende cryptocurrency-uitwisseling die het gemakkelijk maakt om cryptocurrency te kopen, verkopen en uitwisselen. Coinbase maakt het kopen van Bitcoin net zo eenvoudig als het kopen van een aandeel via een online brokerage, maar let op de kosten en slechte klantenservice.

Immediate Edge

Immediate-edge.io werken eraan om hun klanten een vertrouwd handelsplatform te bieden waar u volledige controle heeft over uw digitale valuta. Hun gebruiksvriendelijke tools helpen je om Bitcoins op de meest veilige manier te verkopen, kopen en opslaan.

Bitvavo

Het Bitvavo-platform werd gelanceerd in 2018, met als doel de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa te overbruggen. Het wordt vooral veel gebruikt in Europa. Een ambitieus, op ontwikkeling gericht team, gevestigd in Amsterdam, werkt continu aan het verbeteren en uitbreiden van het Bitvavo-platform.

KuCoin

KuCoin is een grote cryptocurrency-exchange die de mogelijkheid biedt om cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen. Naast basishandelsopties biedt het platform marge, futures en peer-to-peer (P2P) handel. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om hun crypto in te zetten of uit te lenen om beloningen te verdienen. In vergelijking met sommige concurrenten biedt KuCoin lage handelskosten, waardoor het een aantrekkelijke optie is.

P2P-exchanges

In tegenstelling tot gedecentraliseerde uitwisselingen, die kopers en verkopers anoniem matchen en alle aspecten van de transactie vergemakkelijken, zijn er enkele peer-to-peer (P2P) uitwisselingsdiensten die een meer directe verbinding tussen gebruikers bieden. Na het aanmaken van een account kunnen gebruikers verzoeken plaatsen om bitcoin te kopen of verkopen, inclusief informatie over betaalmethoden en prijzen. Gebruikers bladeren vervolgens door lijsten met koop- en verkoopaanbiedingen en kiezen de handelspartners met wie ze transacties willen uitvoeren.

Hoewel P2P-exchanges niet dezelfde anonimiteit bieden als gedecentraliseerde uitwisselingen, bieden ze gebruikers de mogelijkheid om op zoek te gaan naar de beste deal. Veel van deze beurzen bieden ook beoordelingssystemen, zodat gebruikers potentiële handelspartners kunnen evalueren voordat ze transacties uitvoeren.

Investeer in crypto-bedrijven

Vind je Bitcoin toch net iets te risicovol, maar wil je toch in Bitcoin investeren? Dan kun je investeren in bedrijven die crypto houden op hun balans. Voorbeelden van dit soort bedrijven zijn Tesla en MicroStrategy. Op zo’n manier heb je op een indirecte wijze in bitcoin geïnvesteerd.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!