Aantal whale-transacties op XRP-netwerk bereiken driemaandelijks hoogtepunt

Blockchain-analysebedrijf Santiment heeft op Twitter aangegeven dat het aantal whale-transacties op het XRP-netwerk een enorme stijging hebben laten zien. Volgens het bedrijf schoten transacties van meer dan $100.000 op het XRP-netwerk plotseling omhoog naar niveaus die sinds mei niet meer zijn gezien. Het tweette het volgende:

“XRP ziet opmerkelijke whale-activiteit, evenals een hoog optimisme, in de sluitingsuren van vrijdag. We hebben een piek van $100.000+ XRP-transacties opgemerkt die sinds 13 mei niet meer is geëvenaard. Bovendien is het sentiment op het hoogste punt sinds april.”

Santiment gaf tevens aan dat de term “rekt”, vaak gebruikt om handelaren die grote verliezen hebben geleden te beschrijven, op vrijdag explodeerde op social media terwijl liquidaties hoogtij vierden op de cryptomarkten. Het tweette het onderstaande:

“De term rekt is enorm gestegen in crypto, aangezien er lange liquidaties waren om de week af te sluiten. Omdat veel handelaren sinds eind juni op de opwaartse prijstrend zaten, veroorzaakte de daling van Bitcoin naar $20.800 en de daling van Ethereum naar de lage $1.600 voor chaos.

Tot slot heeft het analysebedrijf ook nog Dogecoin (DOGE) en zijn concurrent Shiba Inu (SHIB) bekeken. Volgens Santiment waren DOGE- en SHIB-whales grotendeels in staat om de top van hun respectieve rally’s te verkopen, aangezien grote transacties tegelijkertijd explodeerden. Het gaf het volgende aan:

“Dogecoin en Shiba Inu hebben beide grote prijscorrecties meegemaakt na hun respectievelijke dinsdag- en zondagtoppen. Zoals vaak het geval is, waren de whales een voorbode van de ideale winstmomenten waarop hun grote transacties op elk netwerk explodeerden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!