Leer alles over Web3 met de Web3 Fundamentals cursus – Gratis met STAP

Het web is in de loop der jaren drastisch veranderd en is vanaf het begin bijna onherkenbaar. Web3 leren is daarom een cruciale vaardigheid voor iedereen die in tech of finance werkt, of simpelweg meer wil weten over deze snel groeiende technologie.  

De ambitie van Web3 is werken naar een echt gedecentraliseerd internet. Voor het web en alles daaromheen heeft decentralisatie een enorm potentieel. Het ecosysteem biedt hiermee ruimte en kansen voor iedereen om een carrière te maken in deze revolutie in verschillende vormen en maten. 

Om je eerste stappen te zetten in Web3 of om goede onderbouwde beslissingen te maken als je investeert in blockchain projecten, is het van belang om de basis goed onder de knie te krijgen. 

In een digitale tijdperk waar veel informatie beschikbaar is, met name over dit onderwerp, is het moeilijk om onderscheid te maken wat als betrouwbaar beschouwd kan worden en wat niet. Om de juiste handvatten te geven en meer grip te krijgen omtrent deze technologie, is de cursus Web3 Fundamentals ontwikkeld.

Wil jij een Web3 expert worden? Leer hier dan alles over de Web3 Fundamentals cursus, aangeboden door Ironhack en tevens gratis met het STAP budget.

Wat is de Web3 Fundamentals cursus?

In deze cursus, leer je alles alles over Web3 en blockchain-technologie. Je leert niet alleen de basis van concepten zoals cryptocurrencies, NFTs, DAOs en DeFI. Maar ook hoe je je kennis uiteindelijk in de praktijk toepast. Je gaat begrijpen hoe je naar blockchain projecten moet kijken en kunt bepalen of het potentie heeft of simpelweg een scam is. Wordt een expert in deze geavanceerde technologie en krijg de juiste handvatten om de volgende stap te maken in deze industrie.

Het is een online on-demand cursus van 10 tot 20 uur die met het STAP budget gratis verkrijgbaar is. Deze Web3 Fundamentals korte cursus biedt een 100% online training aan in vorm van onder andere video en tekstuele lesmateriaal. Ook komen er interactieve opdrachten en activiteiten aanbod om je alle kneepjes van het vak te leren.

Wat leer je?

• Wat blockchain-technologie is met voorbeelden.

• Het uitleggen hoe Bitcoin werkt.

• Het beschrijven enkele van de belangrijkste kenmerken van blockchains en wat het trilemma van evolutie activiteit is.

• Het begrijpen van de afwegingen die blockchains moeten maken in hun ontwerp.

• Het beschrijven van het verschil tussen proof-of-work en proof-of-stake.

• Het begrijpen van de basisprincipes van asymmetrische sleutelcodering, definiëren het concept van hashing en leg technieken uit die algoritmen gebruiken om de integriteit van transacties en blokken in de blockchain te beheren.

• Wat Ethereum en rollup-centric is.

• Wat smart contracts zijn en hoe ze werken.

• Wat een NFT is en hoe je een er een creëert.

• Wat een dApp is en wat hun huidige en toekomstige toepassing potentieel is.

• Het begrijpen van de belangrijkste technologieën (solidity, ethereum, web.js etc.) die nodig zijn voor de werking en ontwikkeling van web3-applicaties.

• Het begrijpen van de basisprincipes van decentralized finance (DeFi) en wat een decentralized exchange (DEX) is.

• Je eigen cryptocurrency wallet in te stellen en te laten communiceren met dApps.

• Wat een DAO (Decentralized Autonomous Organization) is.

• Hoe je scams kunt herkennen en voorkomen.

• Het begrijpen van de basisprincipes van de crypto cultuur en hoe je trends kunt volgen.

• De uitdagingen en mogelijke toepassingen van Web3 te begrijpen en uit te leggen

• Het begrijpen van de beloften van Web3 (bijv. Metaverse en GameFi).

• Hoe je je eigen onderzoek moet uitvoeren en ken de belangrijkste hulpmiddelen die je moet gebruiken.

Meer weten over de inhoud en modules van de cursus Web3 Fundamentals? Ga dan naar de website van Ironhack.

Voor wie is deze cursus?

Als je een oprechte interesse hebt in Web3 en de kansen rond deze industrie ziet, dan is het meer dan logisch dat je de fundering van deze technologie onder de knie krijgt. Deze cursus is met onze experts ontwikkeld om jou alle handvatten te geven om jou entree in deze wereld te maken. Deze cursus is de ultieme basis in de wereld van Web3. 

Verder is de cursus bedoeld voor:
• Mensen die meer kennis willen vergaren in Web3

• Mensen die interesse hebben om te investeren in concepts zoals blockchain, crypto, NFT’s.

• Mensen die in de Web3/blockchain industrie willen werken.

Hoe lang is deze cursus?

De cursus van Web3 Fundamentals behelst in totaal zo’n 10-20 uur. Deze kan je naar eigen tijd en mogelijkheden invullen en de cursus afronden. 

Het online cursuspakket is inclusief:

✓ Video’s in begrijpende taal

✓ Interactieve assessments

✓ Hands on activiteiten en opdrachten

✓ Downloadbare templates, handleidingen en worksheets

✓ Samengestelde lijst met nuttige bronnen

✓ Certificaat in Web3

Gebruik het STAP-budget

Het STAP-budget is voor vele doeleinden in de zetten. Eén van deze mogelijkheden is het inzetten van het budget voor korte cursussen zoals Web3 fundamentals, uitgebracht door Ironhack. Deze cursus is dus gratis via het STAP-budget te volgen. De stappen die hiervoor moeten worden ondernomen zijn: 

  1. Pre-registreer je hier om een aandeelbewijs van de cursus te ontvangen.
  2. Rond je aanvraag af met je DigiD op het STAP portaal
  3. Start met leren na goedkeuring van je subsidie bij het UWV. 

Op de Web3 Fundamentals website vind je alle informatie terug en wordt je stap voor stap begeleid naar een succesvolle subsidie aanvraag. Meld je aan voor Web3 Fundamentals en pre-registreer je alvast om verzekerd te zijn van een plek.

Ironhack – De #1 tech school wereldwijd

Ironhack is de nummer 1 global tech school met wereldwijd meer dan 12 campussen en meer dan 10.000 afgestudeerde studenten in Web Development, Data Analytics, UI/UX Design en Cybersecurity. Sluit je aan bij deze tech community en wees onderdeel van een wereldwijd netwerk. Vergroot niet alleen je kennis maar ook je zakelijke netwerk.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!