NFT nieuws

Waarom NFT-reclame essentieel is in alle stadia van de ontwikkeling van een project

Non-fungible tokens (NFT’s) bereikten in 2021 het reguliere bewustzijn en het ecosysteem voor digitale verzamelobjecten is sindsdien in een stroomversnelling geraakt. Deze subsector overtrof in 2021 meer dan $15 miljard aan verkoopvolume, waardoor experts uit de sector extreem optimistisch zijn over de aanhoudende groei. Met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 34,10%, zou de NFT-omzet tegen 2028 $122 miljard kunnen bedragen.

Dat is indrukwekkend, maar hoe verhoudt het zich tot marketing? NFT-promotie is van groot belang voor de aanhoudende groei van het crypto-ecosysteem. In dit artikel onderzoeken we NFT-reclame en hoe investeerders hun projecten top-of-mind kunnen houden bij verzamelaars.

Welk type advertentie is geschikt voor NFT-projecten?

NFT-reclame wordt een enorme industrie, maar waarom is dat?

Er worden dagelijks honderden non-fungibele tokenprojecten gelanceerd. Daarnaast worden er wekelijks 15.000 tot 50.000 NFT-verkopen geregistreerd. Uit het verkoopvolume halen top NFT-projecten zoals Bored Ape Yacht Club en CryptoPunks de meeste verkopen. Hoewel het gemakkelijker is voor gevestigde projecten, worden nieuwere investeerders geconfronteerd met een dilemma als het gaat om adverteren. Welk advertentietype moeten beleggers die net zijn begonnen in de NFT-ruimte gebruiken om verzamelaars aan te trekken?

De meest effectieve advertentievorm zijn NFT-banner(s). Banneradvertenties kunnen eenvoudig worden geplaatst op een willekeurig aantal crypto-gerichte websites, media of nieuwsplatformen, social media platforms en blogposts. Banneradvertenties zijn één van de meest gebruikte advertentievormen in de NFT-ruimte. Hun vermogen om gericht verkeer te genereren, naamsbekendheid op te bouwen en conversies te verhogen wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt, kan het succespercentage van de NFT-marketinginspanningen van het project aanzienlijk verhogen.

Voor NFT-banners is Bitmedia het toonaangevende advertentienetwerk voor NFT’s. Het platform biedt aanpasbare slimme banners die een grotere gebruikersconversie garanderen. Deze banners zijn opgesplitst in HTML5-advertenties, die interactief en geanimeerd zijn, en display-advertenties, die binnen de uitgeversnetwerken van Bitmedia kunnen worden geplaatst.

Wat betekent adverteren voor NFT’s in de lanceringsfase?

Verschillende legacy-bedrijven begrijpen de kracht die inherent is aan het adverteren van hun producten en diensten. Dit is de reden waarom bedrijven als Microsoft en Apple miljoenen dollars toewijzen aan hun marketing- en communicatieafdeling om meer gebruikers te behouden en te converteren. Hoewel deze richting wordt verwacht van grotere cryptobedrijven, moeten nieuwere NFT-gerichte bedrijven strategischer zijn.

Op zoek naar succes in een nieuw NFT-project? Het gebruik van een NFT-promotiebureau zoals Bitmedia kan nuttig zijn. Bitmedia biedt NFT-projecten tal van voordelen, waaronder geavanceerde targetingmogelijkheden die het rendement op investering (ROI) verhogen, een directe positieve invloed hebben op de verkoop en inkomsten, en een groter bereik en merkbekendheid.

Bitmedia’s focus op de crypto-ruimte betekent dat hun diensten goed zijn afgestemd op de crypto-industrie. Op deze manier kunnen cryptomarketeers hun NFT-verzameling/game naar keuze met weinig of geen gedoe promoten. Ook is het startbudget van Bitmedia zakvriendelijk. Non-fungible token-investeerders kunnen al vanaf $100 beginnen met adverteren met Bitmedia. Advertenties kosten 25 cent voor campagnes op basis van kosten per klik (CPC) en 30 cent voor campagnes op basis van kosten per mille (CPM).

Waarom zijn banners de meest effectieve marketingmethoden zijn voor NFT-games?

Afgezien van banneradvertenties hebben bedrijven resultaten gegenereerd met behulp van videoadvertenties, bedrijfsbrede blogposts en zelfs persberichten. Banneradvertenties overtroeven echter nog steeds deze andere online campagnemethoden. In het onderstaande gedeelte belichten we enkele van de redenen waarom banneradvertenties de heilige graal zijn voor NFT-games:

Aanstekelijk en kort

NFT-banners trekken meer aandacht dan bijvoorbeeld een videoadvertentie op YouTube. Gebruikers kunnen gemakkelijk een videoadvertentie overslaan nadat het aftellen van 5 seconden is verstreken. Dit is niet het geval bij een banneradvertentie. Bitmedia gaat een stap verder door de banneradvertenties van gebruikers schermaanpasbaar te maken, wat betekent dat de advertentie gemakkelijk in de afmetingen van het apparaat van de gebruiker past. Deze banners zijn ook beknopt en trekken gemakkelijk de aandacht vanwege hun puntige uitspraken en integratie van CTA’s.

Kostenefficiënt

Banneradvertenties zijn aanzienlijk goedkoper dan andere advertentiekanalen. Het uitvoeren van een videoadvertentie of een gepromote post zou waarschijnlijk een aanzienlijk deel van het marketingbudget van een belegger opslokken.

Banners zijn beter in aandacht trekken

Een creatief ontworpen banneradvertentie kan een hogere ROI genereren dan een blogpost, waarvoor aanzienlijke backlinks nodig zijn en die pas maanden na publicatie resultaten oplevert. Banners kunnen worden gemaakt met een combinatie van opvallende kleuren, afmetingen en de juiste lichtpenetratie. Consumenten kunnen zich gemakkelijk inleven in de boodschap in een banneradvertentie en klikken op de call-to-action.

Strategische locaties

Banneradvertenties zijn flexibeler in hun plaatsing dan andere advertentiestrategieën. Ze zijn te vinden op uitstapjes naar de supermarkt, het treinstation en andere drukke locaties. Dit maakt ze een medium om met potentiële klanten te communiceren, omdat ze alomtegenwoordig zijn. Dit zou de zichtbaarheid van het NFT-spel van een investeerder vergroten en de benodigde tractie voor hun project genereren.

Creatief flexibel

Hoewel er bepaalde praktijken zijn in andere advertentiemethoden, is het bekend dat banneradvertenties de norm overtreden. Bedrijven kunnen hun banneradvertenties gemakkelijk opfleuren met gedurfde afbeeldingen en rijke kleurencombinaties die vanaf een afstand kunnen worden bekeken. Dit medium is veel effectiever in het aantrekken van nieuwe klanten.

Waarom is het belangrijk om het resultaat in de post-lanceringsfase voor NFT-projecten te behouden?

Als het NFT-project van een belegger sinds de lancering een hoog verkoopvolume heeft behaald, is dat fantastisch. Het is echter belangrijk om de inspanningen voor NFT-advertenties niet te verminderen. Zoals we eerder aangaven, worden er dagelijks honderden opwindende NFT-projecten gelanceerd in de crypto-ruimte, wat betekent dat NFT-projecten gemakkelijk kunnen worden vergeten zodra de volgende hype-trein aanbreekt.

Om relevant te blijven en gebruikers te behouden, is het promoten van een project na de lancering noodzakelijk. Sommige van de beste NFT-games, zoals Axie Infinity en Chainers, besteden nog steeds een groot deel van het geld aan het financieren van hun marketingafdelingen. Zonder de juiste marketingcampagnes zouden ze niet zo populair zijn. Dit zou het geval moeten zijn met andere NFT-projecten.

Conclusie

Hoewel het lanceren van een NFT-project nu eenvoudiger is, kan het genereren van de benodigde inkomsten om relevant te blijven een hele klus zijn, vooral voor beginners. Het gebruik van een uitgebreide gerichte online campagne aangeboden door het beste NFT-advertentieplatform, Bitmedia, kan deze gigantische taak verlichten.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN