Cryptocurrencies veilige haven

Europese toezichthouder is op zoek naar data over crypto-transacties

De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) maakt zich op om strenger toezicht te implementeren met betrekking tot crypto-gerelateerde transacties. Het bureau is nu op zoek naar leveranciers van handelsgegevens, aangezien het monitoren van belangrijke marktdeelnemers onder zijn verantwoordelijkheden valt.

De effectenwaakhond van de Europese Unie, ESMA, bereidt zich voor om meer toezicht te houden op transacties met cryptocurrencies, zo heeft een openbare aanbesteding aangegeven. Dinsdag lanceerde de autoriteit een aanbestedingsprocedure voor leveranciers van handelsgegevens over cryptotransacties, waaronder spottransacties en derivaten, meldde Reuters.

De stap komt nadat de EU-instellingen overeenstemming hebben bereikt over een ontwerpvoorstel om de digitale activaruimte, bekend als het Markets in Crypto Assets (MiCA) -pakket, volledig te reguleren. Terwijl volgens de wetgeving kleinere bedrijven een vergunning krijgen van nationale regelgevers, zal ESMA verantwoordelijk zijn voor het toezicht op grotere spelers in de “Wild West”-sector, zoals sommige functionarissen het hebben beschreven. In een kennisgeving heeft de toezichthouder het volgende aangegeven:

“De dekking moet alle belangrijke beurzen en crypto-activa omvatten, zodat deze een eerlijke weergave biedt van het cryptomarktlandschap.”

Het rapport merkte verder op dat regelgevende instanties over de hele wereld transactiegegevens gebruiken om marktmisbruik te identificeren, erachter te komen wie aan elke kant van een transactie zit en te zoeken naar risicovolle opbouw van posities die de markten zouden kunnen ondermijnen.

In de aankondiging van ESMA werd benadrukt dat de gegevens dagelijks beschikbaar moeten zijn. De toezichthouder wil ook toegang hebben tot orderboeken waar het spreads en liquiditeit over beurzen en handelsparen kan zien, zowel in fiat als in cryptocurrency. Het contract voor deze diensten mag niet meer waard zijn dan €100.000 ($101.000).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN