Bitcoin

Bitcoin prijs op 6-weeks hoogtepunt, relief-rally of bull-run?

Rond half negen vanochtend behaalde Bitcoin (BTC) een lokale high van $24.445, wat het hoogste punt is sinds 13 juni. Vorige week ging de prijs van Bitcoin ook omhoog, naar een niveau net boven de $24.000, waarna er sprake was van consolidatie. Bitcoin daalde in die periode naar een niveau net onder de $21.000. Op woensdag ging de prijs echter weer omhoog na een aantal factoren uit de Verenigde Staten.

De Amerikaanse Federal Reserve heeft namelijk onlangs de rake verhoogt en daarnaast bevestigen de BBP-gegevens uit het land dat de VS nu officieel in een crisis zit. Dit heeft ervoor gezorgd dat risicovolle activa over de hele linie beter is gaan presteren. Bitcoin, altcoins en goud zitten in een stijgende lijn en dit geeft analisten reden tot positiviteit over de vooruitzichten. Peter Brandt zei het volgende:

“Goud #GOLD $GLD $GC_F hield de ondergrens van een rechthoek van 23 maanden (geel) die zal dienen als handvat voor een enorme C&H. De bull-markt is begonnen. Prijzen gaan naar het noorden. Target op weg naar $3.000 + in de komende jaren.”

Ook tweette de on-chain monitoring resource, Material Indicators, dat het interessant gaat worden in een update over de korte- en lange signaalthread voor de daily op de BTC/USD-grafiek. Daarbij keek het naar het potentieel voor Bitcoin om een high te maken die hoger (HH) is. Er werd gemeld:

“Alle Trend Precognition-signalen printen Long op de D-kaart, plus de 21-DMA en de 50-DMA die afwikkelen. Als BTC een HH kan maken, is er weinig wrijving naar de volgende HH, en dan komt het macrokanaal binnen bereik JA, dit is nog steeds een bear-marktrally.”

Het bedrijf voegde eraan toe dat $25.000 een belangrijk niveau kan zijn om in de gaten te houden. Dit is het geval als de hogere high op $24.300 standhoudt bij de dagelijkse close van de candle. Material Indicators voegde toe:

“Als deze rally voorbij $25k kan komen, dan komt $28k heel snel in beeld.”

William Clemente, een analist en hoofd van inzichten bij Blockware, vatte zijn alternatieve kijk op de huidige prijsactie van Bitcoin samen. Hij zei:

“Parabolische neerwaartse trend van ATH verbroken.”

Vorige week op het hoge punt steeg BTC nog met een kleine 4%. Er zijn nog twee dagen te gaan voor de wekelijkse- en maandelijkse sluiting van de candle. Hierbij ligt BTC op schema om maandelijkse wisten van meer dan 20% te behalen, aldus de gegevens van Coinglass.

Ook ziet het er rooskleurig uit voor de altcoins. Ethereum (ETH) is inmiddels voorbij de $1.700 gegaan om de hoogtepunten van 6 juni uit te dagen. Material Indicators speelde met het idee dat Ethereum een verdere retracement zou kunnen ondergaan naar een dieptepunt ver onder de $1.000. Anderen erkende de kracht van de prijsacties op de korte termijn van de altcoins. Analist en handelaar, Rekt Capital, zei het volgende:

“Zowel $ETH als veel Altcoins hebben succesvolle hertests van oude weerstanden in nieuwe steunen uitgevoerd en zijn sindsdien sterk hersteld. Sterk herstel van $ETH na een succesvolle hertest. ETH nadert langzaam zijn volgende onmiddellijke weerstand.”

“ETH zou de onderkant van die doos moeten terugwinnen als ondersteuning als het nog hoger wil gaan #ETH #Crypto #Ethereum.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN