Coinbase

USDC kan USDT binnenkort inhalen met marktkapitalisatie

Tot de crash van TerraUSD was Tether (USDT) de onbetwiste nummer 1 van de stablecoins. Sindsdien hebben anderen serieus gevochten om de positie in te nemen. Rapporten hebben namelijk onthuld dat USDC binnenkort de positie van USDT zou kunnen overnemen.

De crash van de crypto-markt in 2022 liet daarnaast een zure smaak achter bij investeerders. De Federal Reserve zaaide paniek door te dreigen en uiteindelijk te zorgen voor renteverhogingen. De echte reden achter de crash was echter TerraUSD (UST), waardoor de situatie uit de hand liep.

Stablecoins op algoritmische stablecoins na, zijn gekoppeld aan een onderliggende asset. Bij de meeste, zoals USDT en USDC, is dit de Amerikaanse dollar. Dit betekent dat 1 USDT gelijk is aan 1 USD. In tijden van onzekerheid of sterke volatiliteit krijgen deze stablecoins vaak de voorkeur van investeerders. De investeerders geven dus de voorkeur aan stablecoins om hun eigen portfolio te beschermen.

Tijdens de chaos van TerraUSD raakten andere stablecoins ook kort hun peg met de dollar kwijt. Dit gebeurde onder andere USDT, wat voor meer chaos zorgde.

Een rapport heeft laten zien dat USDC al een lange tijd aan groeien is. Van januari tot april 2022, voor de crash in mei, zag de stablecoin een enorme stijging. In het rapport voorspellen analisten dat het mogelijkheden heeft getoond om nummer één te worden, afgelezen van de groeitrend.

De groeigegevens laten zijn dat van de twee grootste kanshebbers, USDT daalde met 28,7%, terwijl USDC met 70,4% steeg in dezelfde periode. De experts zijn dan ook van mening dat USDC USDT zal inhalen, als deze trend zich voortzet. Met de huidige groeitrend zal 10 oktober 2022 de datum zijn wanneer de marktkapitalisatie van USDC de $61,3 miljard zal overschrijden. USDT heeft op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van $65,8 miljard.

Voor de concurrentiestrijd met USDC, stond USDT ongehinderd bovenaan de stablecoin-markt. Uit de rapporten blijkt dat USDT van het first mover-voordeel genoot. USDT verloor echter 50% van zijn marktkapitalisatie in november 2021 en daalde zelfs verder in 2022. In november 2021 was de marktkapitalisatie gelijk aan 78 miljard.

In de periode dat USDT bleef dat, zag USDC juist een enorme groei. In slechts één jaar tijd groeide de marktkapitalisatie van USDC van $42,2 miljard naar $55 miljard. Met name USDC voldoet beter aan de regelgeving, wat een voordeel is gebleken.

Wat betreft de marktdominantie voor beide stablecoins, bedroeg USDT 47,5%, terwijl USDC nog steeds 25,8% bedroeg. Maar nu is USDT gedaald tot 43,8%, terwijl USDC is gestegen tot 36,3%. Het is dus duidelijk dat terwijl USDT blijft dalen, USDC een continue groei optekent.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN