Verenigde Staten crypto

Fed-voorzitter beweert dat V.S. zich niet in een recessie bevindt

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Jerome Powell zei dat het passend zou kunnen zijn om de rente in de toekomst verder te verhogen. Powell zei dat een andere ongewoon grote verhoging gepast zou kunnen zijn tijdens de volgende FOMC-vergadering. De voorzitter van de Fed zei dat de commissie niet zou aarzelen om de rente zo nodig met 100 basispunten te verhogen. In de vergadering van gisteren was dat echter niet het geval en besloot de commissie tot een verhoging van 75 basispunten. Hij gaf het volgende aan:

“Hoewel een andere ongewoon grote verhoging gepast zou kunnen zijn tijdens onze volgende vergadering, is dat een beslissing die zal afhangen van de gegevens die we tussen nu en dan krijgen.”

Powell zei dat het huidige beeld duidelijk te zien is, de arbeidsmarkt is extreem krap en de inflatie is veel te hoog. Over de toenemende bezorgdheid over de inflatie zei hij: “We zijn ervan overtuigd dat de inflatie naar 2 procent zal stijgen.” Het probleem met de huidige situatie is dat constante aanbodschokken van invloed kunnen zijn op de inflatietendensen, zei hij.

Op de vraag of de Verenigde Staten momenteel in een recessie verkeerd, zei Powell dat veel economische factoren anders aangeven. “Nee, ik denk niet dat de V.S. zich momenteel in een recessie bevindt. De reden is dat te veel sectoren van de economie het momenteel goed doen”, zei hij. Als voorbeeld van de gezondheid van de arbeidsmarkt, zei hij dat er een ongelooflijk hoge groei op de arbeidsmarkt is. Hij zei het volgende:

“De arbeidsmarkt groeit. Payroll banen groeien opmerkelijk en alle andere factoren zijn erg sterk op de arbeidsmarkt.”

Ondertussen reageerde de cryptocurrency-markt positief op het besluit van de Fed om de rente te verhogen. In het afgelopen uur steeg Bitcoin (BTC) met maar liefst 8,16%, terwijl Ethereum (ETH) met 15,92% steeg. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $22.809, terwijl de ETH-prijs op $1.626 staat, volgens CoinMarketCap.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN