Bitcoin

MicroStrategy heeft een niet-gerealiseerd verlies van $1 miljard

In juni 2022 onthulde MicroStrategy, het data-analysebedrijf en een van de grootste Bitcoin-holdings ter wereld, dat het bedrijf opnieuw Bitcoins (BTC) had gekocht. Het ging toen om een transactie van 480 BTC ter waarde van ongeveer $10 miljoen. MicroStrategy begon in augustus 2020 met de Bitcoin-aankopen en heeft momenteel 129.699 BTC op de balans.

Bitcoin maakt momenteel een neerwaartse trend door, nadat het activum het level van $23.000 verloor. Het analysebedrijf is hierdoor getroffen door niet-gerealiseerde verliezen die de aandelen van het bedrijf sterk beïnvloeden.

De winstrapporten van Q2 van MicroStrategy worden volgende week onthuld en Jefferies, een investeringsbank, heeft de aandelen van het bedrijf verlaagd van hold naar underperformance. Er zijn nog geen updates van het bedrijf zelf.

Brent Thill, een analist bij Jefferies, beweerde dat een van de redenen voor de huidige situatie van MicroStrategy de inefficiëntie van het bedrijf is. Volgens Thill is dit het geval bij de business intelligence van MicroStrategy. Het bedrijf zou zijn strategie ten aanzien van het Bitcoin-bezit nog moeten bekendmaken, omdat het een uitdaging zou zijn om deze vast te houden in het huidige marktsentiment. Dit is vooral het geval in de laatste paar maanden.

De degradatie van de status van MicroStrategy van hold naar underperform door Jefferies heeft een negatieve invloed gehad op de aandelenkoers van het bedrijf. In de pre-market trading is de aandelenkoers van MicroStrategy met ongeveer 6,50% gedaald.

De CEO en oprichter van MicroStrategy, Michael Saylor, is altijd een voorstander geweest van Bitcoin. Hij heeft zich namelijk verschillende keren voor het activum uitgesproken. In het laatste interview dat Saylor gaf, voorspelde hij ook een bull-run voor de Bitcoin-prijs. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $21.434, met een stijging van 2,46% ten opzichte van 24 uur geleden. Met de huidige prijzen van Bitcoin heeft MicroStrategy naar verluidt een niet-gerealiseerd verlies van ongeveer $1 miljard.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN