Cryptsy schikking

Michael Burry uit kritiek op Biden en de SEC

De oprichter van Scion Capital, Michael Burry, deed onlangs een reeks crypto-voorspellingen. Scion Capital voorspelde eerder correct de huizencrash van 2008. Burry begon met de SEC, waar hij vernietigende woorden voor had. Hij verklaarde namelijk dat de Securities and Exchange Commission niet over de middelen of de IQ-punten beschikt om goed te presteren in hun onderzoek. Dit was een reactie op het onderzoek van de SEC naar Coinbase.

De SEC heeft namelijk een onderzoek gestart naar de Amerikaanse exchange met betrekking tot handel met voorkennis in hun bedrijf en hun lijst tokens waarvan de SEC denkt dat het effecten zijn. De SEC werd intensief onderzocht door zowel crypto-leiders als politici. Volgens Senator Pat Toomey van Pennsylvania heeft de SEC een duidelijk beeld van wat een security is, maar heeft het instituut dit nog niet onthuld voordat er actie werd ondernomen.

Burry hield niet op na zijn opmerkingen over de Coinbase-situatie. Hij gaf daarnaast commentaar op zijn succesvolle voorspellingen over Wallmart. Burry had namelijk voorspeld dat de hoge gas- en voedselprijzen het vermogen van de consument om andere grondstoffen te kopen, zouden beperken. Ook voorspelde hij dat de retailgigant een bullwhip-effect zou hebben waardoor een stijging van de voorraad ontstaat. De verwachting is van andere retailbedrijven dat de prijzen naar beneden zullen worden aangepast zodra er sprake is van een hoge voorraad.

De volgende is de Biden-administratie waar Burry kritiek op had. Burry had kritiek omdat de regering de definitie van recessie probeerde te veranderen. Onlangs bracht het Witte Huis een persbericht uit waarin zij stelden dat het lang gekoesterde geloof dat een recessie twee opeenvolgende perioden van negatieve BBP-groei zou zijn, onjuist is. Ook hebben president Joe Biden en minister van Financiën, Janet Yellen, herhaald dat de VS niet in staat van inflatie terecht gaat komen. Deze opmerkingen hebben geleid tot kritiek op Biden, aangezien sommige mensen geloven dat het Witte Huis al op de hoogte is van de BBP-cijfers en ze de schade proberen te beperken.

Burry deed ook nog een crypto-voorspelling en is van mening dat de crypto-afname nog maar voor de helft is. Volgens hem is er een sterke correlatie tussen crypto- en technologieaandelen, en winstrapporten van verschillende bedrijven kunnen ervoor zorgen dat aandelen en crypto verder dalen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN