Craig Wright Bitcoin

Kraken wordt onderzocht voor het overtreden van sancties naar Iraanse gebruikers

De populaire Amerikaanse cryptocurrency-beurs, Kraken, wordt naar verluidt onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Financiën wegens vermeende dienstverlening aan gesanctioneerde Iraanse gebruikers. Tevens werd duidelijk dat de beurs waarschijnlijk een boete zal krijgen voor het overtreden van de sancties.

Zoals gemeld door de New York Times, werd het onderzoek onthuld door vijf mensen die gelieerd zijn aan Kraken. Elk individu koos ervoor anoniem te blijven uit angst voor represailles vanuit het bedrijf.

Het onderzoek is naar verluidt aan de gang sinds 2019. Als het waar is, zou dit Kraken het grootste cryptobedrijf maken dat geconfronteerd wordt met een dergelijk handhavend optreden voor het overtredingen van sancties. Dergelijke handelsbeperkingen werden in 1979 ingevoerd en verbood de export van goederen of diensten naar het land vanuit de Verenigde Staten.

Desgevraagd zei een woordvoerster van het ministerie van Financiën dat het bureau geen commentaar geeft op mogelijke of lopende onderzoeken. Evenzo zei Kraken’s Chief Legal Officer Marco Santori dat het bedrijf “geen commentaar geeft op specifieke discussies met regelgevers.” Hij voegde hier aan toe:

“Kraken houdt nauwlettend toezicht op de naleving van de sancties van de wet en rapporteert in het algemeen zelfs potentiële problemen aan regelgevers.”

Het rapport beweert dat CEO Jesse Powell in 2019 berichten deelde die suggereerden dat zijn bedrijf de wet zou kunnen overtreden als de voordelen voor het bedrijf opwegen tegen de kosten.

Powell heeft zich tevens altijd uitgesproken over zijn libertaire waarden. In maart verwierp hij het verzoek van de Oekraïense vicepremier om vrijwillig te stoppen met het bedienen van Russische klanten. In dezelfde Twitter-thread zei hij dat het de missie van zijn bedrijf was om mensen over de hele wereld te verbinden met crypto, “waar willekeurige lijnen op kaarten er niet meer toe doen.”

Aan de andere kant boog Powell met tegenzin voor de Canadese autoriteiten toen hem in februari werd gevraagd sancties op te leggen tegen de demonstranten van het Vrijheidskonvooi. In feite werd hij destijds geconfronteerd met een afzonderlijk onderzoek voor het promoten van zelfbewaringsportefeuilles aan gebruikers, waarbij hij waarschuwde dat hij hun tegoeden zou moeten bevriezen als de overheid dit zou forceren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN