Stablecoins USDT

Beslissing omtrent langverwachte Amerikaanse stablecoin-wet verschoven naar september

Het House Financial Services Committee heeft zijn langverwachte stablecoin-wet naar september verschoven na bezwaren van minister van Financiën Janet Yellen. Dit zal de congresbesprekingen over dit onderwerp vertragen tot na het reces van augustus, dat op 5 september eindigt.

Twijfels met betrekking tot bewaring

De wetgeving – onderhandeld tussen commissievoorzitter Maxine Waters (D-Calif) en Patrick McHenry (R-NC 10e district) – stond aanvankelijk gepland voor opmaak op woensdag 27 juli. Het is de bedoeling dat banken stablecoins kunnen uitgeven, en niet-banken dit onder toezicht van de Federal Reserve te laten doen.

Het wetgevend kader heeft echter twijfels opgeroepen bij zowel de Independent Community Bankers of America als de US Treasury. Minister Yellen belde Waters op vrijdag om problemen te uiten over hoe het namens consumenten in bewaring gehouden stablecoins zou beheren. De Treasury zou naar verluidt hebben gesuggereerd dat de wetgeving van aanbieders van portemonneebewaring vereist dat ze de activa van klanten scheiden, zodat ze behouden zullen blijven in het geval van een faillissement.

Dit leidde tot een verstikkend debat over het wetsvoorstel, waarvan de wetgevers beweerden dat het vorige week bijna voltooid was. De Democraten probeerden de voorgestelde wijziging van de Treasury door te voeren, terwijl de Republikeinen besloten hier zich tegen te verzetten.

Caitlin Long, CEO van digitale activabank Custodia, zei dat dit exacte probleem een ​​”inherent probleem” vormt voor niet-bancaire stablecoin-uitgevers. “Speciale surseanceregels voor banken en brokers/dealers zijn ontworpen om de scheiding van activa te respecteren”, tweette ze maandag.

De wegversperring benadrukt het onvermogen van de Amerikaanse regering om een ​​stevige wetgevende voet aan de grond te krijgen in crypto, naast de groeiende partijdige verdeeldheid over dit onderwerp.

Stablecoins hebben prioriteit

Stablecoins zijn misschien wel de grootste blockchain-innovatie die op de radar staan van zowel Washington als de Federal Reserve. Zowel Waters als McHenry noemden stablecoins een topprioriteit na het rapport van de President’s Working Group over de activa in november. Het waarschuwde dat ze risico’s kunnen vormen voor de financiële markten, of criminelen kunnen helpen bij het witwassen van geld als ze niet worden gereguleerd.

De centrale bank heeft ook de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) onderzocht als een mogelijk alternatief of complementaire partner voor stablecoins. McHenry verzette zich in mei echter tegen dit idee en beweerde dat er geen gevallen waren waarvoor CBDC-uitgifte nodig was.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN