Inflatie

Inflatie zal nog blijven stijgen, aldus Goldman CEO

De CEO van Goldman Sachs, David Solomon, heeft onlangs in een CNN-interview gezegd dat de inflatie in de Verenigde Staten nog niet zijn hoogtepunt heeft bereikt. Solomon onthulde dat economen misschien denken dat de inflatie het hoogtepunt heeft bereikt, Toch geloven zakenmensen en supply chain-experts dat dit nog niet het geval is.

Recentelijk heeft het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics de consumentenprijsindex voor juni 2022 vrijgegeven op 9,1%. Dit is de hoogste stijging in de afgelopen 40 jaar en de CPI is een sterke indicator van de inflatie in het land. De consumentenprijsinflatie in Groot-Brittanië bedroeg zelfs 9,4%, aldus de Bank of England.

Solomon is daarnaast van mening dat de huidige economie het resultaat is van een reeks versterkende factoren, waaronder de pandemie, het monetaire hulppakket tijdens de pandemie en het milde beleid van de Fed. Daardoor duurt het langer voordat het afkoelt.

Ook Pete Grandich is van mening dat de inflatie veel hoger is dan de 9,1% CPI-gegevens die door de overheid zijn vrijgegeven. De auteur en econoom onthulde ook dat de vorige grote inflatie 40 geleden geen crisis in de toeleveringsketen had die deze economische periode erger maakt.

Daarentegen zijn sommigen echter van mening dat de inflatie zijn hoogtepunt wel heeft bereikt. De grote crypto-influencer en investeerder, Lark Davis, is namelijk van mening dat de CPI-gegevens voor juli beter zullen zijn, vanwege de prijzen die zijn afgekoeld.

Inflatie kan een grote impact hebben op de prijs van cryptocurrencies. Voor mei waren de CPI-gegevens voor de Fed aanleiding om de rentetarieven met driekwart punt te verhogen. Als reactie hierop daalden de crypto-prijzen flink. In het geval van de CPI-gegevens voor juni reageerden de prijzen aanvankelijk echter met een scherpe neerwaartse beweging, maar hielden daarna stand en herstelden zich. Volgens Lark Davis is de angst voor die CPI-gegevens misschien al ingeprijsd.

Als de inflatie echter blijft stijgen, zoals Solomon denkt, kunnen de crypto-prijzen weer dalen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN