Cryptodiefstal

Cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van crypto-mixers

Volgens een nieuwe blogpost van het bekende platform voor crypto-inzichten, Chainalysis, is het gebruik van crypto-mixers in 2022 sterk gestegen, waarbij illegale adressen goed zijn voor 11% meer van het geld dat naar mixers wordt gestuurd in vergelijking met vorig jaar. Het gaf het volgende aan:

“Terwijl de waarde die door mixers wordt ontvangen aanzienlijk van dag tot dag fluctueert, bereikte het voortschrijdend gemiddelde over 30 dagen een recordhoogte van $51,8 miljoen aan cryptocurrency op 19 april 2022, ongeveer een verdubbeling van de inkomende volumes op hetzelfde punt in 2021 […] Illegale adressen zijn goed voor 23% van de fondsen die tot nu toe in 2022 naar mixers zijn gestuurd, tegen 12% in 2021.”

Een crypto-mixing-service is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om het moeilijk te maken om de beweging van geld te volgen door fondsen van veel verschillende gebruikers samen te voegen en door elkaar te ‘mixen’. Gebruikers zouden dan de fondsen kunnen opnemen, die nu gerandomiseerd zijn.

Chainalysis zegt dat de marktsector die het meest bijdraagt ​​aan de stijgende gebruikspercentages van cryptomixen, gedecentraliseerde finance (DeFi) is. Het zei het onderstaande hierover:

“De stijgingen komen voornamelijk van toegenomen volumes die zijn verzonden vanaf gecentraliseerde uitwisselingen, DeFi-protocollen en vooral adressen die verband houden met illegale activiteiten.

Met name DeFi-protocollen zijn niet alleen gestegen in termen van waarde die naar mixers wordt gestuurd, maar ook in termen van het aandeel van al het volume dat naar mixers wordt gestuurd, wat logisch is gezien het feit dat de timing samenvalt met de toenemende bekendheid van DeFi binnen het algehele cryptocurrency-ecosysteem.”

Chainalysis merkte ook op dat, hoewel er legitieme use-cases zijn voor crypto-mixers, zoals financiële privacy, de gemeenschap van digitale activa en regelgevers moeten erkennen dat cybercriminelen die verband houden met vijandige regeringen misbruik maken van de service. Het sloot af met:

“Mixers stellen regelgevers en leden van de cryptocurrency-gemeenschap een moeilijke vraag. Vrijwel iedereen zou erkennen dat financiële privacy waardevol is en dat er in een vacuüm geen reden is waarom diensten zoals mixers deze niet zouden kunnen bieden.

Uit de gegevens blijkt echter dat mixers momenteel een aanzienlijk witwasrisico vormen, waarbij 25% van het geld afkomstig is van illegale adressen, en dat cybercriminelen die banden hebben met vijandige regeringen hiervan profiteren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN