Rusland crypto wet

Poetin maakt cryptobetalingen illegaal in Rusland

Volgens de website van het Russische vertegenwoordigende lichaam, de Doema, is donderdag door de Russische president Vladimir Poetin een federale wet ondertekend die cryptobetalingen illegaal maakt in Rusland.

Onder de nieuwe wet worden digitale activa en digitale rechten niet langer geaccepteerd als “monetaire surrogaten” en kunnen daarom niet worden geaccepteerd als betalingen voor goederen en diensten. Andere monetaire eenheden zijn ook verboden, wat opnieuw de plaats van de roebel bevestigt als de enige officieel geaccepteerde valuta binnen de Russische Federatie.

Naleving zal worden gewaarborgd door beursexploitanten en bedrijven aansprakelijk te stellen voor elke overtreding. Volgens de Russische wet worden dergelijke operators beschouwd als “onderwerpen van het nationale betalingssysteem” en moeten ze voldoen aan voorschriften die onder andere het soort transacties dat ze mogen uitvoeren beperken en het aanbieden van hefboom- en opbrengstproducten aan hun klanten verbieden.

Financiële activa kunnen nu rechtstreeks door de Russische staat worden verworven zonder de betrokkenheid of toestemming van de beurs. Effecten die digitale activa ondersteunen, kunnen ook wettelijk worden beëindigd, zonder kennisgeving aan de houders van de desbetreffende activa.

Rusland heeft een dubbelzinnige houding ten opzichte van crypto getoond. In mei gaf de Russische centrale bank aan open te staan ​​voor het idee om cryptocurrencies te gebruiken voor internationale afwikkelingen, maar niet noodzakelijkerwijs in eigen land. Aan de andere kant heeft de Russische minister van Industrie en Handel verklaard dat cryptobetalingen “vroeg of laat in een of ander vorm” legaal zouden worden gedaan.

Russen in het buitenland krijgen mogelijk hebben het momenteel ook moeilijk om toegang te krijgen tot cryptocurrencies, aangezien sommige cryptocurrency-beurzen door sancties verboden zijn om diensten te verlenen aan Russische burgers in de Europese Unie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN