Solana hoopt één miljard mensen naar de crypto-markt te brengen met nieuwe smartphone

Zoals wij vorige maand al meldde, is het bedrijf achter het bekende blockchain-project Solana (SOL), ook bekend als Solana Labs, van plan om de markt van mobiele telefoons te betreden met de Saga-telefoon. De mede-oprichter van Solana Labs, Anatoly Yakovenko heeft in een recent interview echter de redenen achter de nieuwe mobiele telefoon uitgelegd.

In een nieuw interview op het Bankless YouTube-kanaal zei Yakovenko dat Saga, de nieuwe Android-gebaseerde Web 3.0-compatibele smartphone van Solana Labs, de transactie met en het beheer van digitale activa “net zo geweldig wil maken als het gebruik van Apple Pay”. Hij ging verder met:

“Het doel van dit product is om een ​​geweldige ervaring op te bouwen voor zelfbewaring voor die integraties tussen native applicaties en digitale items, NFT’s (non-fungible tokens), en al die dingen die je wilt doen met Web 3.0, maak het gewoon net zo geweldig als het gebruik van Apple Pay.

Elke keer dat ik Apple Pay gebruik, hoef ik nooit meer een andere creditcard in te voeren. Ik heb zoiets van ‘dit is niet klote’, [en] ik wil dezelfde ervaring voor crypto.”

Yakovenko zei dat de meeste mensen in Europa Android-smartphones als hun primaire computers gebruiken en dat het aanboren van die markt met Saga bijna een miljard meer gebruikers naar de crypto-wereld zou kunnen brengen. Hij zei het volgende:

“Innovatie is wat ik hoop dat het naar de productmarkt zal brengen voor die miljard gebruikers, je hebt ontwikkelaars nodig om darts naar het bord te gooien, naar het doelwit, nu hebben ze dit allemaal op desktop mobiel gedaan […] Buiten de VS, in Europa, hebben de meeste mensen gewoon een telefoon als hun primaire computer, eigenlijk de meeste een Android-telefoon.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!