Mike Novogratz

ING Groep verkoopt digitale activa-oplossing Pyctor aan GMEX

De Nederlandse multinationale bank- en financiële dienstverlener ING Groep heeft besloten om zijn tak dat zich specialiseert op digitale activa, bekend als Pyctor, te verkopen aan multi-asset handelsinfrastructuurbedrijf GMEX.

Volgens een persbericht gedeeld door GMEX, zal de deal tussen GMEX en ING van Pyctor een dienstenaanbieder binnen de eerstgenoemde maken. Bovendien werkt het bedrijf de komende dagen aan de benoeming van senior executives en heeft het CEO Hirander Misra aangesteld als voorzitter van de nieuw verworven dienst. Met name zal ING haar relatie met Pyctor voortzetten via haar team voor digitale activa.

De digitale post-trade marktinfrastructuuroplossing van Pyctor is bedoeld voor bedrijven die in gereguleerde omgevingen opereren. Het levert interoperabiliteit tussen openbare blockchains en biedt zeer veilige digitale bewaring en transactienetwerkdiensten voor een verscheidenheid aan digitale activa.

In samenwerking met belangrijke financiële instellingen en autoriteiten is Pyctor ontwikkeld in het innovatielab van ING Neo in Amsterdam. Het product vormt een aanvulling op de MultiHub-service van GMEX, een platformoverschrijdend institutioneel bedrijf dat vorig jaar werd opgericht met als doel de kloof tussen CeFi en DeFi te overbruggen.

Naast de bovenstaande feiten is Pyctor ook bedoeld om de naleving van de regelgeving te vergemakkelijken, met name het door de Financial Action Task Force (FATF) opgestelde raamwerk tegen het witwassen van geld, de zogenaamde Travel Rule. GMEX-CEO Misra verklaarde:

“Er is een marktbehoefte aan dit type aanbod door een bank en voor banken, vermogensbeheerders en bedrijfsklanten, die nu in een neutrale omgeving kunnen werken voor institutionele deelnemers.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN