ESMA

Europese Centrale Bank zal leden van de EU waarschuwen als zijn vooruitlopen op MiCA

Een nieuw rapport van de Financial Times geeft aan dat de Europese Centrale Bank (ECB) de leden van de Europese Unie (EU) zal waarschuwen tegen het vooruitlopen op crypto-regels die worden voorbereid voor de eurozone.

Het artikel stelt dat de ECB zich zorgen maakt over de chaos die zou ontstaan ​​door de introductie van verschillende en mogelijk botsende regelgeving door verschillende nationale regelgevers voordat de EU-brede cryptoregels in 2023 van kracht worden.

Eerder dit jaar bereikte het EU-parlement een voorlopig akkoord over een regelgevend kader voor crypto-activa, bekend als Markets in Crypto-Assets (MiCA). Het doel van MiCA is om “beleggers te beschermen en de financiële stabiliteit te behouden, terwijl innovatie mogelijk wordt gemaakt en de aantrekkelijkheid van de crypto-activasector wordt bevorderd.”

Volgens het Financial Times-rapport onthulde Andrea Enria, voorzitter van de banktoezichthouder van de ECB, vorige week aan leden van het Europees Parlement dat de centrale bank op de hoogte was van opkomende “verschillen in nationale regimes rond crypto”. Het ging verder met stellen dat de centrale bank deze week zal aandringen op harmonisatie tijdens een vergadering van de raad van toezicht van de ECB.

Een nationale toezichthouder in een van de EU-lidstaten is naar verluidt van mening dat de ECB zich in een “zeer uitdagende” situatie bevindt. De bron ging verder met:

“Het is heel uitdagend. Met MiCA over 18 maanden, kun je dan beter zeggen: ‘totdat het binnen is, doe wat je wilt, er is geen regelgeving’ of kun je beter proberen er grip op te krijgen?”

De Financial Times citeert een bron die bekend is met discussies bij een van de nationale toezichthouders en zegt dat er waarschijnlijk een conflict zal ontstaan ​​tussen de lidstaten en de ECB:

“Er is duidelijk een kwestie van zowel harmonisatie als timing; de volledige toepassing van Mica zal geruime tijd in beslag nemen, dus het is belangrijk om snel te handelen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN