Europese Centrale Bank digitale euro

Ripple gaat evenement van Digital Euro Association sponsoren

De Digital Euro Association heeft vandaag in een tweet onthuld dat blockchain-bedrijf en betalingsgigant Ripple Labs één van de sponsors is van het zomerevenement dat volgende week gepland staat. Het tweette het volgende:

“Volgende week organiseren we onze eerste van vele DEA-zomerfests, genereus gesponsord door @EYnews, @Ripple en Bundesdruckerei en opgezet in samenwerking met @fsblockchain. We spreken onze dank uit aan onze sponsors die een beslissende bijdrage leveren aan het succes van het zomerfeest!”

De DEA is een onafhankelijke denktank die zich richt op het gesprek omtrent de digitale euro door middel van onderzoek en onderwijs. Het is vermeldenswaard dat Ripple in februari partner werd van de vereniging en de enige is die benoemd is als een “ondersteunend gouden lid”. Destijds zei VP of Central Bank Engagements bij Ripple, James Wallis, het volgende:

“We zijn verheugd om lid te worden van de Digital Euro Association als ondersteunende partner om ons werk op CBDC-gebied verder te ontwikkelen. De DEA werkt in heel Europa en op de wereldmarkten om de ontwikkeling en groei van CBDC’s en in het bijzonder de Digital Euro te stimuleren.”

Ripple is al heel lang een voorstander van het idee van CBDC’s. Afgezien van de DEA, heeft het bedrijf ook een partnerschap met de Digital Pound Association, waar het zich in 2021 bij aansloot. Daarnaast heeft Ripple ook een geschiedenis van samenwerking met verschillende overheden om CBDC-oplossingen te bedenken.

Eerder deze maand lanceerden de gigantische betalingen een CBDC-hackathon genaamd Ripple CBDC Innovate met een aanvankelijke prijzenpot van $47.000 en een extra prijzenpot van $150.000 tijdens een exclusief evenement. De hackathon zal zich richten op interoperabiliteit, retailgerichtheid en financiële inclusie.

Eerder dit jaar bracht de Amerikaanse Fed tevens een document over CBDC’s uit, maar nam geen officieel standpunt in en drong er bij het publiek op aan om meningen in te dienen. Ondertussen, in zijn beroemde crypto-executive order in maart, drong Biden er bij verwante overheidsinstanties op aan om het idee serieus te overwegen.

Het is vermeldenswaard dat het publiek, vooral de crypto-gelovigen, verdeeld blijft over het idee van CBDC’s. Hoewel velen het erover eens zijn dat het een goedkope en efficiëntere overdracht van waarde zal bieden, beweren sommigen dat stablecoins deze rol al vervullen, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over toegenomen overheidstoezicht en privacyrisico’s.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN