Bitcoin en cryptocurrencies

Macrogoeroe zegt dat de technologie- en crypto-sector de enige ontsnappingen zijn van inflatie

De gerenommeerde macrogoeroe en CEO van Real Vision, Raoul Pal, heeft recentelijk op Twitter een voorspelling geplaatst over de massale uitroeiing van rijkdom, die volgens hem drastische veranderingen in het financiële landschap zou kunnen veroorzaken. Hij gaf aan dat de huidige economische vertraging waarschijnlijk zal resulteren in een economische krimp terug naar de niveaus vóór COVID-19.

De voormalige directeur van Goldman Sachs vervolgde zijn betoog met stellen dat babyboomers, die de meeste rijkdom in de Verenigde Staten bezitten, beperkte keuzes hebben bij het omgaan met een mogelijke recessie. Hij zei het volgende:

“Voor de Boomers zijn de keuzes:

Vernietigde pensioenwaarde, of door inflatie uitgeholde jaarlijkse pensioenbetalingen, of QE (kwantitatieve versoepeling) tot in het oneindige.

En dat leidt tot meer schulden voor mensen met een laag pensioen of spaargeld om dit te compenseren… wat leidt tot de noodzaak om schulden af ​​te bouwen via QE.

En dat verpest iedereen die jonger is, die alleen maar armer wordt in termen van activa-aankoop (activa zijn gewoon toekomstige vertraagde consumptie).”

Pal zei verder dat een dergelijke economische omgeving jongere generaties zou kunnen dwingen hun rijkdom aan crypto- en technologiemarkten toe te wijzen, omdat hij denkt dat dit de enige activaklassen zijn die de daling van de valuta kunnen bijhouden. Hij zei het volgende:

“En dat betekent dat jonge mensen ofwel volledig moeten afzien of meer risico moeten nemen, aangezien crypto en technologie de ENIGE activa zijn die beter hebben gepresteerd dan de verlaging, maar ze zijn riskanter en volatieler.”

Hij gaf aan dat hij denkt dat uiteindelijk er twintig jaar negatieve rentes aan zitten te komen, omdat ze ruimte scheppen voor schuldafbouw en de stijging van de activaprijzen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN