Ripple koers

Colombia gaat blockchain-technologie van Ripple inzetten voor landelijk kadaster

Colombia heeft de blockchain-technologie van Ripple ingezet voor landregistratie, waarbij alles op de XRP Ledger zal worden geregistreerd. De oplossing werd in een jaar tijd gebouwd door de gezamenlijke inspanningen van Ripple en zijn in Barcelona gevestigde partner Peersyst Technology.

Met de oplossing kunnen digitale activa worden geregistreerd op de XRPL Blockchain. Naar schatting zal het systeem binnenkort meer dan 100.000 contracten kunnen registreren, die vervolgens kunnen worden geverifieerd via een QR-code.

Colombianen behoren tot de weinige mensen ter wereld die cryptocurrency in zo’n snel tempo hebben omarmd. Inwoners van het land zullen door deze oplossing een hernieuwd gevoel van vertrouwen in de overheid hebben vanwege het gebruik van blockchain-technologie. Tevens zal deze inspanning kunnen resulteren in honderden gerechtelijke uitspraken in een korte periode, die volgens experts zullen bijdragen aan het oplossen van de problemen in het land.

Het platform gebruikt de XRP Stamp-technologie voor zijn certificaten. Deze technologie, ontwikkeld door Peersyst op de XRPL, stelt iedereen in staat om wrijving bij het certificeren van een document met blockchain-technologie weg te nemen. De XRP Stamp is een gedecentraliseerde, veilige en cross-service tool. Peersyst zei het volgende over hun op XRPL gebaseerde oplossing en de implementatie ervan voor de overheidsinstantie:

“De oplossing is geïmplementeerd voor Land Agency en is gebaseerd op xrpstamp.com waarmee digitale activa op XRPL kunnen worden geregistreerd en hun authenticiteit kan worden geverifieerd met QRCode. De oplossing zal op korte termijn +100k arbitrages registreren om het vertrouwen van Colombia te garanderen.”

Zoals gezegd is de oplossing al meer dan een jaar in ontwikkeling. De oplossing wordt momenteel geïmplementeerd als een proef- of testfase, uitgevoerd door het Colombiaanse Ministerie van Informatie- en Communicatietechnologie (MinTIC), een overheidsinstantie die probeert op blockchain gebaseerde use-cases te ontwikkelen en deze geleidelijk in verschillende overheidsinstanties te implementeren. Het doel is om processen die van oudsher tijdrovend zijn voor de gewone burger te verbeteren en transparanter te worden.

De MinTIC onthulde de oplossing van Peersyst tijdens een evenement genaamd “Voor een meer digitale staat: Blockchain ten dienste van de publieke sector”. Tijdens dit evenement presenteerde MinTIC’s minister Carmen Valderrama een update over de Blockchain-richtlijnen van het land. In het verlengde hiervan zal het landelijke kadaster een grote rol spelen als één van de overheidsinstanties om deel te nemen aan de pilotfase.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN