Lightning Network

Nieuwe Bitcoin EFT wordt volgende maand in Amsterdam gelanceerd

De grote Nederlandse beurs, Euronext Amsterdam, gaat binnenkort zijn eerste Bitcoin (BTC) exchange-trade fund (EFT) introduceren. De in Londen gevestigde digitale vermogensbeheerder, Jacobi Asset Management, is zich aan het voorbereiden op de Jacobi Bitcoin EFT volgende maand op de Amsterdamse beurs te lanceren. Er werd daarnaast bekend gemaakt dat het de ticker “BCOIN” krijgt.

De oprichter en CEO van Jacobi, Jamie Khurshid, gaf aan dat de Amsterdamse beurs de eerste plek in Europa is waar een Bitcoin EFT wordt gelanceerd. Ook zei hij:

“Ons product is het eerste Bitcoin-fonds met contante of fysieke ondersteuning, en het fonds mag geen van de activa die het bezit uitlenen, inzetten of gebruiken. Voor het eerst in Europa zullen beleggers die een op de beurs verhandeld Bitcoin-product kopen, eigenaar zijn van de eenheden die de Bitcoin bezitten. Er zijn andere op de beurs verhandelde producten in Europa, maar geen andere spot BTC ETF.”

De CEO van Euronext, Stephane Boujnah, heeft inmiddels bevestigd dat BCOIN de eerste spot EFT zal zijn die op Euronext is genoteerd. Hij zei:

“Dit wordt de eerste Bitcoin ETF op Euronext, of het eerste fonds dat rechtstreeks in Bitcoin belegt. Alle andere momenteel bestaande producten in ons segment zijn op de beurs verhandelde obligaties of wettelijk gestructureerd als schuldinstrumenten.”

De EFT zal worden gelanceerd in juli, maar een specifieke datum ontbreekt nog. In oktober vorig jaar kreeg Jacobi te horen van de Guernsey Financial Services Commission dat het de Bitcoin EFT kon lanceren.

De Bitcoin EFT zal worden bewaard door Fidelity Digital Assets en Flow Traders en DRW gaan dienen als market makers om de handel makkelijker te maken. Hierdoor krijgen institutionele- en professionele beleggers in Europa toegang tot de EFT tegen een beheervergoeding van van 1,5% op jaarbasis.

Khurshid gelooft daarnaast dat de lancering van de Bitcoin EFT kan bijdragen aan het stabiliseren van de crypto-markt, die momenteel in een staat van uitverkoop verkeerd. Hij gaf aan:

“Wij geloven dat dit nu de toetredingsdrempel zal wegnemen voor die beleggingsondernemingen die een mandaat hebben om alleen in gereguleerde producten te beleggen en daarom de acceptatie van digitale activa zal vergroten, wat meer stabiliteit en minder invloed van de whales zal opleveren, wat niets minder dan een noodzaak is voor de crypto-industrie.”

De Bitcoin EFT is ook een belangrijke stap voor Nederland. Momenteel wordt Amsterdam al gezien als een van de grootste handelsgebied, waar het Londen vorig jaar overtrof. Nederland is echter niet het eerste land dat een Bitcoin EFT heeft gelanceerd. Canada debuteerde in februari 2021 en Australië lanceerde een Bitcoin EFT in mei 2022.

De wereldwijde acceptatie omtrent spot-crypto-EFT’s is aan het toenemen. Toch zijn niet alle landen happig op het toestaan van een lancering ervan. De SEC van de Verenigde Staten heeft namelijk al meerdere keren aanvragen op een Bitcoin spot-EFT afgewezen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN