Ripple rechtszaak

Ripple zal Amerika verlaten als het rechtszaak tegen SEC verliest

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft volgens een nieuw rapport van Axios aangegeven dat het bedrijf het land zal verlaten als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de rechtszaak wint. Hij gaf aan dat het bedrijf al haar activeiten in de Verenigde Staten zal staken, mocht het de rechtszaak verliezen. Hij zei het volgende:

“Het is niet dat we het zouden kunnen, we zullen het doen.”

Onlangs zei Garlinghouse dat de SEC zichzelf tegensprak toen het de S-1 initial public offering (IPO) van Coinbase goedkeurde, minder dan een jaar na het indienen van zijn rechtszaak tegen Ripple. Hij zei:

“Toen Coinbase naar de beurs ging, wat eigenlijk nog niet zo lang geleden is, handelde Coinbase in XRP. Ze stelden consumenten en bedrijven in staat om XRP te verhandelen. De SEC moest hun S-1 zodanig goedkeuren dat Coinbase naar de beurs kon.

De SEC lijkt nu het standpunt in te nemen toen ze ons aanklaagden: ‘Hé, XRP is een beveiliging en dat is het altijd geweest.’ Maar ze keurden de beursgang van Coinbase goed, ook al is Coinbase geen geregistreerde broker-dealer.

Er zijn hier dus tegenstrijdigheden van de SEC, binnen haar eigen organisatie, wetende linkerhand, rechterhand bijna niet.”

De CEO zei naar verluidt dat als het in San Francisco gevestigde bedrijf Amerika zou verlaten, het min of meer zou doen wat het al doet sinds het begin van de rechtszaak. Hij gaf het volgende aan:

“Als je nadenkt over hoe de wereld nu werkt, is het alsof de zaak verloren is gegaan, op een paar andere uitzonderingen na… Dus als we verliezen, als Ripple de zaak verliest, verandert er dan iets?”

De opmerkingen van Garlinghouse komen nadat Ripple, die eerder verklaarde dat het grootste deel van zijn groei van buiten de VS kwam, een kantoor opende in Toronto, Canada.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN