Crypto Nieuws

SEC-voorzitter stelt een one-rule-book-benadering voor

De voorzitter van de Amerikaane Securities and Exchange Commission (SEC) heeft volgens een rapport van The Financial Times een one-rule-book-benadering voorgesteld om de handel in cryptocurrencies te reguleren.

Volgens het rapport communiceert SEC-voorzitter Gary Gensler met zijn regelgevende tegenhangers bij de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) om de veiligheid en transparantie te bevorderen voor beleggers die cryptocurrencies handelen.

Gensler onthulde tevens dat er een “memorandum van overeenstemming” in de maak is dat de SEC zou verplichten informatie door te geven aan de CFTC met betrekking tot cryptocurrencies die een handelsartikel vertegenwoordigen.

De SEC is gemandateerd om toezicht te houden op activa die als effecten fungeren, terwijl de CFTC de grondstoffen- en derivatenmarkten reguleert. Gensler zei het volgende hierover:

“Ik heb het over één regelboek op de beurs dat alle handel beschermt, ongeacht het paar – [zij het] een effect-token versus effect-token, effect-token versus goederentoken, goederentoken versus goederentoken.”

Volgens Gensler zou het rulebook beleggers beschermen tegen marktmanipulatie, fraude en front running. Tevens gaf hij aan dat het goed is voor crypto-bedrijven om zich te registreren bij de SEC, omdat dit hun klanten bescherming zou bieden te midden van de dalende prijzen van crypto-activa. Hij gaf het volgende aan:

“Door die envelop voor marktintegriteit te krijgen, zal één regelboek op een beurs het publiek echt helpen. Als deze industrie een weg vooruit gaat, zal het een beter vertrouwen in deze markten opbouwen.”

Het voorstel van Gensler komt weken nadat de Amerikaanse senatoren Cynthia Lummis uit Wyoming en Kirsten Gillibrand uit New York een wetsvoorstel hebben ingediend dat de macht van de CTFC zou versterken op het gebied van het reguleren van digitale activa, aangezien wordt aangenomen dat de meeste cryptocurrencies grondstoffen zijn in plaats van effecten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN