Ethereum koers

Ethereum koers volgt marktstructuur van 2018, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist, bekend als Kevin Svenson, heeft recentelijk voor zijn ruim 100.000 volgers op Twitter de naderende ineenstorting van de Ethereum koers voorspeld, aangezien hij ziet dat de nummer twee cryptocurrency de marktstructuur van 2018 nauw lijkt te weerspiegelen.

De analist gaf aan dat Ethereum onlangs zijn diagonale ondersteuning op lange termijn heeft doorbroken, waardoor de markt ongeveer een jaar bullish is gebleven. Volgens de analist doet de bearish beweging denken aan de prijsactie van Ethereum in 2018, toen het ook zijn opwaartse trendlijn doorbrak en in slechts een paar maanden bijna 80% van zijn waarde verloor. Hij tweette het volgende:

Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op ongeveer $1.217, een daling van bijna 17% in de afgelopen 24 uur. Nu Ethereum onder zijn vorige cyclushoogte van $1.420 handelt, gelooft Svenson dat ETH, BTC en de rest van de cryptomarkt getuige kunnen zijn van een langdurige bearmarkt. Hij vervolgde met:

“ETH, BTC en crypto zouden in het algemeen gemakkelijk nog eens 140 dagen +/- aan zijwaartse bearmarktactie kunnen zien. Dit is standaard onder deze condities.

Het gebruik van het eenvoudige voortschrijdend gemiddelde over 128 weken en [het] exponentiële voortschrijdend gemiddelde over 50 weken als vergelijking met de vorige cyclus voor een ruwe schatting.

Menselijk gedrag herhaalt zich niet, maar het rijmt… Kijk hoeveel tijd we in de laatste cyclus onder het (oranje) voortschrijdend gemiddelde van 128 weken hebben doorgebracht. Zelfs als we maar de helft hebben gedaan, betekent dat dat we minstens een jaar de tijd hebben om te consolideren.”

Wat de Bitcoin koers betreft, gaf Svenson aan dat de koningsmunt zich nog steeds in een langdurige opwaartse trend bevindt, ondanks de bearish prijsactie van de afgelopen maanden. Hij tweette het volgende:

“De macrotrendsituatie van Bitcoin ziet er nog steeds goed uit. Als je dit vanuit een trend/groeiperspectief bekijkt, boeken we vooruitgang.”

Kijkend naar de grafiek van Svenson, lijkt BTC te handelen in een dalend kanaal met een ondersteuningslijn op lange termijn rond de $20.000.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN