Bitcoin

Investeerders tonen veel interesse in Bitcoin onder $30.000

Ondanks aanhoudende prijsdalingen, blijven investeerder Bitcoin (BTC) in een snel tempo accumuleren. Volgens gegevens van crypto-analysebedrijf IntoTheBlock kopen investeerders voor honderden miljoenen dollars aan BTC, terwijl de prijs van de koningsmunt moeite heeft om een kant te kiezen.

Bitcoin interessant onder $30k

In een nieuwe analyse merkt Lucas Outumuro, hoofd onderzoek bij IntoTheBlock, op dat gecentraliseerde beurzen de afgelopen week een netto-uitstroom van $730 miljoen aan BTC hebben gezien, vlak na de uitstroom van $1 miljard de week ervoor.

De netto-uitstroom is de totale hoeveelheid Bitcoin die cryptocurrency-beurzen verlaat minus de netto-instroom, of BTC dat de afgelopen zeven dagen naar gecentraliseerde beurzen is gegaan.

De netto-uitstroom vanuit gecentraliseerde beurzen wijst op accumulatie, en de recente cijfers suggereren een “sterke vraag” naar Bitcoin wanneer deze geprijsd is onder het niveau van $30.000, aldus de onderzoeker.

BTC handelt op het moment van schrijven op $28.409. De nummer één gerankschikte cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur met meer dan 3% gedaald en in de afgelopen week met meer dan 4,5%.

Ethereum heeft het moeilijk

De nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), was daarentegen de afgelopen week getuige van een milde uitstroom ter waarde van $84 miljoen, na de week ervoor meer dan $200 miljoen aan instroom te hebben doorstaan.

Crypto die naar beurzen verhuist, kan volgens Outumuro verkoopdruk signaleren. Een studie uit 2021, gepubliceerd door crypto-analysebedrijf Santiment, geeft aan dat grote stijgingen in de instroom van beurzen leiden tot een gemiddelde prijsdaling van 5% voor crypto-activa.

ETH handelt op het moment van schrijven op $1.523. Dit betekent dat de op twee na grootste cryptocurrency in de afgelopen 24 uur met meer dan 9% is gedaald en in de afgelopen zeven dagen met meer dan 15%.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN