Bitcoin daling

We zitten in de wanhoopfase van de bearmarkt, aldus CEO van Blockchain.com

We kunnen wel stellen dat de cryptomarkt het momenteel moeilijk heeft. Als gevolg van de huidige bearmarkt hebben verschillende crypto-gerelateerde bedrijven besloten om hun team te verkleinen om de kosten te drukken. Medewerkers van cryptocurrency-beurzen waren één van de eersten die het slachtoffer geworden zijn van het huidige negatieve sentiment in de markt. Zo zijn BitMEX en Gemini sinds april al banen aan het schrappen, terwijl Coinbase van plan is geaccepteerde vacatures in te trekken.

Zonder specifieke bedrijven te noemen, zei Blockchain.com CEO Peter Smith op de Money20/20-conferentie in Amsterdam deze week dat veel cryptobedrijven te snel groeiden, zonder zich te concentreren op winstgevend worden. “We zijn het kleinste cryptobedrijf in zijn soort qua personeelsbestand – anderen hebben duizenden werknemers pre-winstgevend”, zei Smith, en merkte op dat meerdere bedrijven tijdens deze cyclus op onhoudbare wijze tot $800 miljoen aan marketingkosten hebben uitgegeven. Hij voegde hier aan toe:

“Veel daarvan moet uit de ruimte verdwijnen, niet alleen in crypto, maar meer in het algemeen in fintech. We gaan een fundamentele rotatie zien van groei naar vrije kasstroom.”

Bitcoin steeg tussen de tweede helft van 2020 en november 2021 van $9.000 naar bijna $62.000, wat een explosieve groei in de cryptosector teweegbracht. Smith zei dat investeerders Blockchain.com, opgericht in 2011, ertoe hadden aangezet meer aan marketing te besteden en sneller te groeien tijdens de vorige manie. Hij besloot hier echter niet aan mee te doen, terwijl andere bedrijven die dit wel deden moeite hebben om zich aan te passen aan de bearmarkt, aldus Smith.

De drie tijdperken van crypto-bearmarkten

Volgens Smith’s inschatting is de huidige bearmarkt al negen maanden aan de gang – wat leidt tot meer mogelijke pijn aan de horizon als patronen uit het verleden zich herhalen. Het staat echter ter discussie of een bearmarkt gelijk staat aan de gevreesde ‘crypto-winter’. De vorige bearmarkt duurde immers aanzienlijk langer dan negen maanden, en de diepten van de crypto-winter zagen Bitcoin dalen tot bijna 90% onder zijn 2017-piek.

In een interview met Blockworks schetste Smith wat hij de drie tijdperken van bearmarkten noemt: het begin, dat moeilijk te voelen is; het midden, waar de wanhoop toeslaat; en het nieuwe normaal. Hij gaf het onderstaande aan:

“We gaan het tweede tijdperk [wanhoop] in, wat mijn favoriet is. Ik ben een vrijemarktkapitalist en ik geniet van de reinigende kracht van de markt.”

Anders bekend, zei hij, als het hoofdstuk waar de getijden verdwijnen en we allemaal zien wie een broek draagt, in navolging van Warren Buffett uit een winstoproep van Berkshire Hathaway in 2001. Deze fase wordt ook bepaald door het vermogen om kwaliteitsprojecten te differentiëren, in het voordeel van klanten, teams en aandeelhouders. Hij ging verder met:

“De laatste fase is wanneer iedereen rondkijkt en zegt: ‘Oh, dit is nu crypto, en we gaan allemaal uitzoeken hoe dit ding te laten werken.'”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN