PayPal Bitcoin

PayPal staat gebruikers eindelijk toe om cryptocurrencies te verzenden naar externe wallets

Na het nieuws uit 2020 dat de betaalgigant PayPal het kopen van cryptocurrencies op zijn platform zou gaan toestaan, was het grootste commentaar uit de cryptomarkt dat het niet mogelijk was om de cryptocurrencies over te dragen naar een externe wallet. Deze klacht is nu eindelijk aangepakt door het bedrijf, aangezien het vanaf nu mogelijk is om digitale activa van het platform af te halen en te versturen naar andere portemonnees en beurzen.

Het bedrijf kondigde aan dat de functie vanaf afgelopen dinsdag beschikbaar is geselecteerde Amerikaanse gebruikers, waarbij het aangaf dat de functie in de komende weken beschikbaar zal zijn voor alle in aanmerking komende Amerikaanse gebruikers. Bovendien kunnen klanten die hun crypto overzetten naar PayPal deze via Checkout uitgeven bij miljoenen handelsterminals. De eerste batch ondersteunde munten bestaat uit Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

Voor crypto-overdrachten naar ontvangers buiten PayPal worden netwerkkosten in rekening gebracht op basis van hun respectieve blockchains, maar voor overdrachten tussen PayPal-gebruikers worden dergelijke kosten niet in rekening gebracht. Om de privacy van gebruikers te beschermen, genereert het bedrijf voor elke transactie een nieuw ontvangersadres op iemands PayPal-rekening. PayPal brengt ook geen kosten in rekening voor inkomende overboekingen.

Het bedrijf werkt ook aan de integratie van andere vormen van cryptocurrency-services, zoals digitale valuta’s vanuit de centrale bank (CBDC), om zijn digitale voetafdruk te vergroten. Het onderzoekt ook de mogelijkheid om zijn eigen stablecoin te lanceren, genaamd “PayPal Coin”. De ontdekking kwam nadat een ontwikkelaar bewijs vond van zo’n stablecoin in de broncode van de iPhone-app van het bedrijf.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN