Ethereum 2.0 validators

Aantal opgesloten ETH bereikt nieuwe recordhoogte

Volgens gegevens van Glassnode heeft het totale aantal Ether (ETH) dat is vergrendeld in Ethereum 2.0 de 12,764 miljoen overschreden, terwijl het netwerk steeds dichter bij zijn langverwachte upgrade naar een proof-of-stake-blockchain komt.

Sinds staking op Ethereum live ging in november 2020, hebben 398.000 unieke validators Ether op de Beacon Chain gestort met 19.800 extra validators in de afgelopen 30 dagen. Het totale aantal ingezette ETH is nu gelijk aan 10,73% van het circulerende aanbod en is ongeveer $23,2 miljard waard tegen de huidige prijzen.

Staking omvat het storten van 32 ETH om validatorsoftware te activeren. Net zoals de manier waarop proof-of-work-blockchains vertrouwen op miners om transacties te valideren, vertrouwt het proof-of-stake-consensusmechanisme op “stakers” om transacties te valideren. Dit houdt de blockchain veilig en beloont stakers met ETH in het proces. Volgens gegevens van Staking Rewards ontvangen validators momenteel 4,14% aan jaarlijkse beloningen voor het inzetten op Ethereum 2.0.

ETH 2.0., ook bekend als “Serenity”, is een meertrapsverschuiving van het Ethereum-netwerk van een proof-of-work naar een proof-of-stake-consensusmechanisme. De verschuiving is gericht op het verbeteren van de schaalbaarheid, efficiëntie en snelheid van het netwerk. Het huidige PoW-netwerk gaat gebukt onder verschillende tekortkomingen, waarvan de ergste de hoge gastarieven zijn.

Ethereum is nog steeds het meest ontwikkelde blockchain-netwerk en trekt het hoogste percentage projecten dat web 3.0 betreedt. Het netwerk heeft ook het hoogste aantal transacties, wat soms voor congestie zorgt, wat leidt tot exorbitante prijzen.

De overgang van Ethereum naar PoS wordt vastgelegd in drie fasen, de Beacon Chain, The Merge en Shard-ketens. Bovenop deze fasen bevinden zich kleinere testnetten die bedoeld zijn om ontwikkelaars in staat te stellen applicaties en functies in een gecontroleerde omgeving te testen. Momenteel bevindt ETH 2.0 zich in het zogenaamde “Ropsten” openbare testnet, een grote testrun vóór de fusie in augustus.

Afgezien van de bovengenoemde verbeteringen, zal het netwerk, zodra Ethereum 2.0 mainnet wordt, in staat zijn om tot 100.000 transacties per seconde te verwerken zonder knelpunten volgens ontwikkelaars. Momenteel ondersteunt het PoW-netwerk slechts ongeveer 30 transacties per seconde, wat het onophoudelijke probleem van gastarieven verklaart. ETH 2.0 zal naar verwachting ook de ecologische voetafdruk van het netwerk met 99% verlagen, waardoor de cryptocurrency wordt gepositioneerd als de grote “groene” keuze voor crypto-ontwikkelaars en -gebruikers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN