Ethereum Nieuws

Ethereum’s hashrate bereikt nieuw record, voorafgaand aan “The Merge”

Na de all-time high (ATH) die in mei werd geregistreerd, heeft de hashrate van Ethereum (ETH) opnieuw records gebroken, aangezien het op zaterdag 4 juni 132 petahash per seconde (PH/s) bereikte op blokhoogte 14.902.285, wat 3,93% hoger is dan de vorige ATH die op 13 mei en 30 mei werden geregistreerd (127PH/s).

Het nieuwe record komt precies op het moment wanneer The Merge nadert, waarbij het netwerk volledig zal worden omgezet in een proof-of-stake (PoS) blockchain-protocol. Zodra de overgang is voltooid, moeten de 78 miningpools die hashpower aan de Ethereum-keten besteden, een ander netwerk gaan minen. Miners proberen nu dus hun winst te maximaliseren, voordat ze officieel moeten overschakelen.

Er zijn een aantal cryptonetwerken waar ETH-miners uit kunnen kiezen, waaronder Ethereum Classic (ETC), Ubiq (UBQ), Musicoin (MUSIC), Callisto (CLO) en Quarkchain (QKC). Op het moment van schrijven is het consensusalgoritme Ethash van Ethereum het meest winstgevend en wordt het gevolgd door het consensusalgoritme Kadena (KDA) in termen van winstgevendheid.

Verder zijn drie andere consensusalgoritmen winstgevender dan SHA256 (het algoritme van BTC), waaronder Scrypt, X11 en Cuckatoo32. Na The Merge zal het consensusalgoritme Ethash echter waarschijnlijk niet langer het meest winstgevende algoritme zijn om te minen, aangezien Ethereum-mining zal verdwijnen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN