RBI cryptocurrency

India is het crypto-consultatiedocument aan het afronden

Ajay Seth, de Indiase minister van Economische Zaken, heeft maandag een update gegeven over de voortgang van de regering om het cryptobeleid van India vast te stellen. De minister sprak over het consulatatiedocument van de regering over crypto en werd door CNBC TV18 geciteerd waarin hij het volgende stelde:

“Ons consultatiedocument is redelijk klaar en we zijn er diep in gedoken en hebben niet alleen de binnenlandse institutionele belanghebbenden geraadpleegd, maar ook de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds.”

“Dus we hopen dat we binnenkort ons consultatiedocument kunnen afronden.”

Eerder werd er in april gemeld dat functionarissen van het Indiase ministerie van Financiën een regelgevingskader voor cryptovaluta hebben besproken met verschillende belanghebbenden. Hieronder vallen onder andere het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank, de Reserve Bank of India (RBI) en de Securities and Exchange Board of India (SEBI). Destijds gaf het IMF aan dat crypto-activa hoog op de agenda staan in India.

Maandag besprak Seth ook digitale activa in een bredere zin. Hij zei het volgende:

“Hoe we ook met die activa willen omgaan, er moet een breed kader zijn waarop alle economieën samen moeten zijn.”

“Dit punt is keer op keer gemaakt. Zelfs andere landen praten over hetzelfde. Het IMF heeft het ook over hetzelfde, net als de Amerikaanse schatkist. We kijken naar een ‘wereldwijd paradigma’ op digitale activa.”

Vervolgens bracht Seth de noodzaak naar voren van een wereldwijde consensus over cryptocurrencies. Hij bevestigde dan ook dat India de regelgeving in andere landen zal overwegen voordat het zijn eigen beleid rondom cryptocurrencies gaat vaststellen. Hij legde uit:

“Voor elk land, als er wereldwijde consensus is over de regelgeving, dan moet er opnieuw een breed kader voor deelname van landen zijn.”

In april zei de Indiase minister van Financiën Nirmala Sitharaman dat de beslissing over de regulering van cryptocurrencies niet overhaast zal worden genomen. Zij vertelde:

“Het moet voor ons allemaal tijd kosten om er zeker van te zijn dat we in ieder geval, met de gegeven beschikbare informatie, een weloverwogen beslissing nemen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN