Ethereum EIP-1559

Ethereum zet belangrijke stap in de richting van “The Merge”

Ethereum’s Ropsten Testnet heeft gisteren zijn eigen Beacon Chain gelanceerd. De lancering brengt Ethereum (ETH) een ​​stap dichter bij de overgang van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake, een langverwachte gebeurtenis die in de crypto-wereld ook wel “The Merge” wordt genoemd.

Op 18 mei kondigde Ethereum-ontwikkelaar Preston Van Loon op Twitter aan dat het Ropsten Testnet naar verwachting op 8 juni zou fuseren met zijn Beacon Chain, en beweerde dat het een “enorme mijlpaal” zou zijn in de richting van de fusie van het Ethereum-mainnet met zijn eigen Beacon Chain.

Het Ropsten Testnet, opgericht in 2016 en vernoemd naar een metrostation in Stockholm, wordt beschouwd als een van de beste replica’s van het Ethereum-mainnet. Deze sterke gelijkenis stelt ontwikkelaars in staat realistische tests uit te voeren voordat updates op het mainnet worden geïntegreerd. Er zijn meer dan 10 miljoen ERC-20-testnettokens op het netwerk geïmplementeerd.

Ropsten staat bekend als het enige Proof-of-Work-testnet van Ethereum; het repliceert getrouw alle schommelingen in de gasprijs die ontwikkelaars of gebruikers zouden ervaren op het Ethereum-mainnet. Het succesvol samenvoegen van Ropsten’s Proof-of-Work testnet met zijn Proof-of-Stake Beacon Chain zou een goed voorteken zijn voor officiële transitie van het mainnet.

Van Loon heeft verklaard dat de mainnet-fusie voorlopig gepland staat voor augustus, hoewel Ethereum-bedenker en mede-oprichter Vitalik Buterin conservatiever was en verklaarde dat het ook pas in september of oktober zou kunnen gebeuren.

De Beacon Chain-scanner laat zien dat de eerste paar blokken van Ropsten worden geproduceerd op 30 mei 2022, 15:00 UTC. Het eerste gevalideerde blok bevat de graffiti “Lodestar-v0.37.0-dev.2883368c84”.

De lancering van de Beacon Chain van Ropsten komt vijf dagen nadat de eigen Beacon Chain van Ethereum een ​​reorganisatie van zeven blokken onderging, een fout die volgens de ontwikkelaars te wijten was aan bekende bugs en verouderde clientsoftware.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN