Zuid-Korea Cryptocurrencies

Zuid-Koreaanse politie bezig met bevriezen van fondsen van Luna Foundation Guard

De Zuid-Koreaanse politie is naar verluidt bezig met het bevriezen van fondsen die verband houden met de non-profitorganisatie Luna Foundation Guard (LFG) na de veelbewogen ineenstorting van Terra (LUNA) en de bijbehorende algoritmische stablecoin TerraUSD (UST).

Volgens de Zuid-Koreaanse nationale outlet Korean Broadcasting System (KBS) heeft de Seoul Metropolitan Police Agency op maandag (23 mei 2022) verschillende beurzen in het land gevraagd om te voorkomen dat LFG haar geld opneemt.

Hoewel dergelijke platforms niet wettelijk verplicht zijn om het politieverzoek uit te voeren, blijft het onduidelijk of ze daadwerkelijk actie zullen ondernemen.

De nieuwste ontwikkeling volgt op de ineenstorting van Terra’s native munt LUNA en de de-pegging van zijn stablecoin UST eerder in mei. De crash leidde tot enorme verliezen voor investeerders, die later een rechtszaak tegen de medeoprichter van Terra, Do Kwon, aanspanden en hem beschuldigden van fraude.

Er waren eerdere berichten dat Do Kwon voor de Zuid-Koreaanse autoriteiten zou kunnen verschijnen met betrekking tot de prijsdaling van UST. De nationale belastingdienst van het land trof de medeoprichter van Terra ook met een boete van $78 miljoen voor belastingontduiking. Niettemin beweerde Kwon dat zijn bedrijf al zijn belastingkwesties in Zuid-Korea had opgelost.

Met betrekking tot het verzoek om de tegoeden van LFG te bevriezen, beweerde de Seoul Metropolitan Police Agency dat er aanwijzingen waren die erop wezen dat de fondsen van de groep in verband werden gebracht met verduistering.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN