Libra Association CEO

Grayscale CEO: Bearish sentiment schrikt investeerders niet af

De recente sell-off van de cryptocurrency-markt heeft er niet voor gezorgd dat het optimisme is gedaald onder belangrijke grote spelers in de industrie. Hieronder valt ook Mike Sonnenshein, de CEO van het crypto-activabeheerbedrijf, Grayscale.

Op 24 mei werd er in interview gepubliceerd met Yahoo! waarin Sonnenshein zei dat crypto moest worden onderzocht in de context van wat er op de bredere markten gebeurd. Volgens hem hebben de stijgende tarieven in de Verenigde Staten ervoor gezorgd dat er veel volatiliteit is ontstaan in verschillende activaklassen, waaronder crypto. Hij redeneerde als volgt:

“De recente uitverkoop heeft hen echter niet afgeschrikt, zo horen we van investeerders. Als er iets is, kijken ze er opportunistisch naar en een terugval als deze is niets nieuws in de crypto-ruimte.”

Sonnenshein zei daarnaast dat Bitcoin aanvoelt en werkt als digitaal goud. Hij zei:

“Als je over een langere tijdshorizon kijkt, zul je zien dat crypto niet gecorreleerd is met andere activaklassen, hoewel het vaak wordt onderzocht omdat we alleen de laatste 10+ jaar handelsgeschiedenis hebben om echt te onderzoeken.”

Ook gaf de CEO commentaar op de recente gebeurtenissen met betrekking tot TerraUSD en LUNA. Hij zei dat ze veel investeerders toestonden om het stablecoin-ecosysteem als geheel te evalueren:

“Dit is een zeer belangrijk onderdeel van het behouden van liquiditeit in de crypto-ruimte, maar het vermijden van terug te moeten gaan naar het traditionele financiële systeem.”

Dergelijke gebeurtenissen kunnen volgens Sonnenshein ertoe leiden dat investeerders een stap terug doen en andere stablecoins zoals USD Coin (USDC) en andere onderzoeken en er voor zorgen dat ze werken zoals ze bedoeld zijn. Aan de andere kant van dergelijke gebeurtenissen, in zijn woorden, is het feit dat het crypto-ecosysteem zeer veerkrachtig is, “lessen worden geleerd en we blijven bouwen”.

Grayscale hoopt EFT’s te kunnen uitgeven

Ook sprak Sonnenshein over het onderwerp van exchange-traded funds (EFT’s). Het bedrijf probeert EFT’s te laten goedkeuren door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS. Hij vertelde dat zijn team al meer dat zes jaar zijn volledige bronnen achter de Greyscale Bitcoin Trust-ticker GBTC omgezet in een ETF.

Hij is ten slotte van mening dat de SEC het juiste zal doen, zeker als het geduld van de beleggers wordt meegenomen en het feit dat deze een spot-EFT verdienen. Toch hoeft dit niet positief af te lopen voor Grayscale aangezien de SEC bijzonder kritisch is geweest tegen cryptobedrijven, waaronder Ripple, waar het rechtszaak tegen heeft lopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN