cryptobeurzen Zuid-Korea

Zuid-Korea kan exchanges verantwoordelijk houden voor Terra-crash

Naar verluidt heeft de regeringspartij van Zuid-Korea dinsdag een spoedvergadering geregeld met vertegenwoordigers van de vijf grootste crypto-exchanges van het land. Naar verwachting zullen de exchanges verantwoordelijk gehouden worden voor het niet beschermen van investeerders tijdens de ineenstorting van Terra.

De Zuid-Koreaanse crypto-exchanges kunnen verantwoordelijk gehouden worden voor een deel avn de schade die Terra-investeerders hebben geleden als gevolg van de ineenstorting van het netwerk.

Volgens een maandagrapport van de lokale outlet Newspim, heeft de regeringspartij van Zuid-Korea op 24 mei een spoedvergadering gepland met vertegenwoordigers van de top vijf van lokale crypto-uitwisselingen, waaronder Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit en Gopax, om de gevolgen te bespreken van Terra’s $40 miljard ineenstorting. Volgens het rapport wordt verwacht dat de exchanges verantwoordelijk zullen worden gehouden voor het niet implementeren van adequate beleggersbescherming en het voorkomen van schade aan hun klanten tijdens de crash.

Yoon Chang-Hyeon, een ld van de regeringspartij van Zuid-Korea en voorzitter van de speciale commissie voor virtuele activa van het parlement, gaf het volgende aan:

“We zullen de maatregelen ter bescherming van investeerders van de exchanges controleren.”

Eerder had Chang-Hyeon vragen gesteld over de reactie van de lokale exchanges op de ineenstorting van Terra, wat impliceert dat hoge handelsvolumes en transactiekosten de exchanges mogelijk hebben gestimuleerd om LUNA en UST te laten handelen, ondanks de risico’s voor hun klanten.

Onderzoek in Zuid-Korea

Tegelijkertijd voeren financiële toezichthouders van Zuid-Korea noodonderzoeken uit naar alle 34 crypto-gerelateerde bedrijven in het land. Hieronder vallen 26 crypto-exchanges en acht bedrijven voor crypto-wallets en beveiligingsbeheer. Zij beoordelen of de exchanges alle noodzakelijke antiwitwas- en beleggersbeschermingsmechanismen hebben geïmplementeerd, aldus Newspim.

Volgens lokale nieuwsbronnen wordt de CEO van Terraform Labs, Do Kwon, die naar verluidt is uitgenodigd voor de hoorzitting van de spoedpartij, onderzocht door het Seoul Southern District aanklagers op vermoedens van het uitvoeren van een Ponzi-regeling door onhoudbare opbrengsten op UST-deposito’s te promoten via Anchor Protocol. Het onderzoek komt nadat Zuid-Koreaanse investeerders hun plannen aan Kwon en zijn mede-oprichter, Daniel Shin, hadden aangekondigd voor fraude en andere financiële schendingen van de ineenstorting van Terra.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN