Litecoin MimbleWimble

Litecoin implementeert MimbleWimble, maar wat betekent dit voor het project?

Het is de laatste tijd erg stil geweest rond het voormalige digitale zilver (tegenover Bitcoin als het digitale goud), Litecoin (LTC). Nu is echter duidelijk geworden dat het project eindelijk zijn langverwachte upgrade gelanceerd heeft, MimbleWimble (MWEB). De update is onder meer uitgevoerd om de transactieprivacy op het netwerk aanzienlijk te verbeteren.

De langverwachte MimbleWimble (MWEB)-upgrade werd geactiveerd op de Litecoin-blokhoogte van 2.257.920 (19 mei 2022) en brengt aanzienlijke veranderingen met zich mee op het Litecoin-netwerk.

Nu het MimbleWimble-protocol actief is op het netwerk, hebben gebruikers de mogelijkheid gekregen om hun transactiegegevens te verbergen met de nieuwe vertrouwelijkheidsfunctie. De functie kan worden in- of uitgeschakeld voor transacties met behulp van het Mimblewimble Extension Block.

Andere voordelen van de upgrade zijn de lagere transactiekosten, terwijl tegelijkertijd de doorvoer en schaalbaarheid van het Litecoin-netwerk zijn verhoogd. Tevens biedt de upgrade ook een basis voor andere blockchains als middel om de bruikbaarheid van de LTC-token te verbeteren.

Wat betekent dit voor de Litecoin koers?

Hoewel het nieuws over de upgrade geen onmiddellijke impact had op de prijs van Litecoin (LTC), als gevolg van het crypto-bloedbad dat werd veroorzaakt door de Terra-crash, heeft de prijs van LTC uiteindelijk wel een aanzienlijk herstel doorgemaakt.

Sinds 19 mei, toen LTC voor slechts $65,18 werd verhandeld, is de munt met meer dan 10% gestegen om de huidige prijs van $72,70 op het moment van schrijven te bereiken. Volgens de oprichter van Litecoin, Charlie Lee, kan de upgrade echter veel meer impact hebben op het project. In een eerder interview legde hij uit waarom de update cruciaal is voor gezonde geldprincipes:

“Fungibility is iets dat ontbreekt, of, tegenwoordig niet zo goed in Bitcoin en Litecoin… In termen van eigenschappen van goed gezond geld hebben BTC en LTC alles behalve fungibiliteit.”

Met fungibiliteit bedoelt Lee dat elke munt hetzelfde is als elke andere munt. Fungibility stelt gebruikers in staat goederen of activa uit te wisselen met een ander goed of activa van hetzelfde type, omdat ze identiek zijn en dezelfde waarde hebben.

“Financiële privacy is belangrijk”

Hoewel de ene Bitcoin (BTC) kan worden geruild voor een andere Bitcoin, waarbij beide dezelfde waarde hebben, bieden blockchain-transacties inherent aanvullende informatie. Een specifieke Bitcoin kan bijvoorbeeld worden bewaard in een portemonnee die miljoenen waard is, terwijl een andere Bitcoin in een portemonnee ter waarde van $10 kan worden bewaard. Lee vervolgde met:

“Voor geld wil je dat het fungibel is. Elke rekening van $20 die u uitgeeft, moet niet te onderscheiden zijn van andere … En het is vandaag niet waar voor Bitcoin en Litecoin. Als je er echt naar kijkt, moet je bij het uitgeven van munten kiezen en kiezen welke munt je uitgeeft, zodat deze geen privé-informatie onthult die je niet wilt onthullen.

Dus als je $10.000 als salaris hebt gekregen, als je die munten gebruikt om koffie te kopen, dan zal de ontvanger zien dat je $10.000 op je bankrekening aan Bitcoin hebt staan. Dat is het soort informatie dat je privé wilt houden, zelfs als je niets te verbergen hebt. Financiële privacy is belangrijk.”

Om dit privacyprobleem aan te pakken, hebben Lee en zijn team het plan gemaakt om deze nieuwe technologie te implementeren, genaamd “MWEB” (of MimleWimble Extension Blocks). Nu het eindelijk live is, is het afwachten hoeveel waarde dit aan LTC zal toevoegen. Het is echter wel duidelijk een goede stap vooruit voor het project.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN