CoinMarketCap leerprogramma

Fantom in een uptrend na mogelijke terugkeer van Cronje

De prijs van Fantom (FTM), het native token van de gelijknamige blockchain-netwerk, heeft in de afgelopen 24 een stijging meegemaakt van 12%. Op maandag bereikte de prijs in de vroege uren een dagelijkse high van $0,502. Ook zijn de afgelopen zeven dagen goed geweest voor FTM. Het token is namelijk met 45% gestegen, waardoor het de best presterende cryptocurrency is in de top-100 van grootste activa in de sector.

Een mogelijke reden voor de recente prijsactie is speculatie over het terugkeren van Andre Cronje, een productieve gedecentraliseerde financiële ontwikkelaar. Het is nog geen drie maanden geleden dat Cronje samen met collega-ontwikkelaar, Anton Nell, de crypto-ruimte zou verlaten. De verrassende zet veroorzaakte een scherpe uitverkoop in FTM en YFI, het oorspronkelijke token van Yearn.Finance, een ander DeFi-project dat verband houdt met Cronje.

Onlangs werd Cronje echter op GitHub gespot terwijl hij aan het fMint-protocol werkte. Dit is het platform van Fantom voor het minten van fUSD, dat de native stablecoin is van de blockchain die de afgelopen weken een aanzienlijke de-pegging heeft ondergaan. De de-pegging van fUSD kan zijn gebeurd als gevolg van de marktdruk die werd veroorzaakt door de ineenstorting van TerraUSD (UST). Echter, zoals de Fantom Foundation onlangs op Twitter benadrukte, is fUSD, in tegenstelling tot UST, een over-collateralized stablecoin ondersteund door ingezette FTM.

Bron: Twitter

De Fantom Foundation voegde het volgende eraan toe:

“UST had niets dat het ondersteunt. Gebruikers creëren fUSD door te lenen tegen hun ingezette FTM. Als de waarde van de FTM onder de minimale onderpandverhouding komt, wordt de FTM geleidelijk geveild aan gebruikers die bieden met fUSD (om de koppeling te behouden). UST had geen veilingproces.”

Om het moment van schrijven wordt fUSD verhandeld voor een prijs van $0,70.

Zoals opgemerkt door de Chinese cryptoverslaggever Colin Wu, heeft Cronje het Fantom fUSD-optimalisatievoorstel vrijgegeven, terwijl het Fantom-adres dat aan de ontwikkelaar is gekoppeld onlangs bijna 100 miljoen FTM heeft toegevoegd, “wat wordt beschouwd als terugkerend naar Fantom.”

Bron: Twitter

Meer specifiek heeft het opgegeven adres de afgelopen twee weken 11 transacties van elk 9.999.998,99 FTM gezien, waarbij de laatste transactie eerder op maandag plaatsvond.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN