VET

BBC-rapport: Gen Z is verslaafd aan cryptocurrencies

Een recent rapport van BBC News beschrijft hoe Gen Z, de demografische generatie volgend op de Millennials, volledig verslaafd is geraakt aan de allure van cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT’s).

Het artikel bespreekt de 20-jarige Paxton See Tow, die zegt dat hij voor het eerst betrokken raakte bij crypto nadat hij had geluisterd naar zijn vrienden die enthousiast waren over digitale activa. Tow zei dat het zijn oorspronkelijke bedoeling was om te zien of hij wat geld kon verdienen met het nieuwe fenomeen, dat gemakkelijk handelen bood via een paar klikken op zijn telefoon.

Paxton maakte snel 10% winst op zijn initiële investering van $1.000 in Bitcoin, waardoor hij probeerde zijn investering te verviervoudigen. Hij brandde echter zijn handen toen de prijs een jaar geleden snel daalde. Hij zei het volgende:

“Er is altijd het gezegde ‘koop laag, verkoop hoog’, maar ik deed het tegenovergestelde. Ik liet mijn emoties de overhand krijgen.”

Het rapport citeert tevens een andere handelaar, Kelvin Kong, die in 2018 meer dan een half miljoen dollar verloor nadat hij het jaar ervoor zes cijfers had behaald met cryptohandel. Kong zei dat hij “alles verloor” in de marktcrash van 2018, maar crypto bleef kopen, gedeeltelijk vanwege een gevoel van onkwetsbaarheid.

Uiteindelijk beweerde Kong dat hij een paar honderd dollar op zijn bankrekening had staan ​​en begon te lijden aan zeer ernstige psychische problemen. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat ik bijna in een depressie belandde. Ik had zelfmoordgedachten.”

Kong vertelde BBC News dat hij bezorgd was over de populariteit van crypto- en NFT-handel onder jonge investeerders, en waarschuwde dat “veel van hen aan het eind van de dag geld zullen verliezen.”

Zoals het rapport opmerkt, lijken waarschuwende verhalen zoals Paxton en Kong Gen Z er niet van te weerhouden om te blijven investeren in digitale activa. Andy Leach, van verslavingskliniek Visions by Promises in Singapore, zei dat hij een stijging had gezien bij jonge, vooral mannelijke klanten die verslaafd raakten aan cryptohandel. Hij legde tevens het gevaar van cryptohandel uit:

“Je hebt de mogelijkheid om Bitcoin op en neer te zien gaan en eigenlijk is dit proces, deze achtbaanrit, de hoogtepunten, de dieptepunten, het is 24/7 beschikbaar op je telefoon.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN