XRP Flare Networks

Ripple investeert $100 miljoen om CO2-uitstoot te verminderen

In een persbericht heeft Ripple, het bekende blockchain-bedrijf achter de cryptocurrency XRP, zijn bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot bekendgemaakt met een investering ter waarde van $100 miljoen.

Volgens de CEO van het bedrijf, Brad Garlinghouse, is de investering bedoelt om de rol van Ripple in het wereldwijde pleidooi omtrent klimaatverandering aan te pakken. Hij is van mening dat blockchain en crypto een leidende rol spelen in de strijd om de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen.

De nieuwste ontwikkeling is in lijn met de toekomstdoelen van Ripple. Hij merkte op dat ondanks de groeiende behoefte aan een toekomst met verminderde CO2-uitstoot, de CO2-markten evenzeer noodzakelijk zijn om klimaatdoelen te bereiken. Tegen 2023 hoopt hij Ripple’s CO2-uitstoot naar nul te kunnen brengen.

Dit is echter niet de enige actie die het in San Fransisco gevestigde bedrijf ondernomen heeft om zijn CO2-voetafdruk te verminderen. Zo richtte het in 2021 het Crypto Climate Accord op en wist het meer dan 500 leden aan boord te krijgen. Ripple is tevens al samenwerkingen aangegaan met klimaatbewuste fintechs om een ​​koolstofvrije markt te creëren. Zoals opgemerkt door Steven Witte:

“De industrie moet haar bestaande infrastructuur en verificatiemethoden ontwikkelen om aan onze klimaatbehoeften te voldoen.”

Bitcoin en CO2-uitstoot

Bitcoin blijft ‘s werelds toonaangevende cryptocurrency en wordt vaak gebruikt als de standaard bij het bespreken van crypto-gerelateerde problemen. Cryptocurrencies worden er vaak van beschuldigd een belangrijke bijdrage te leveren aan het groeiende wereldwijde probleem van koolstofemissie. De CO2-uitstoot die vrijkomt bij het minen van de koningsmunt is volgens velen alarmerend te noemen.

Zo tonen verschillende onderzoeken aan dat Bitcoin-mining evenveel stroom als Argentinië verbruikt, volgens een onderzoek van Thinkthrough Consulting. In 2020 kostte het 131,80 terrawattuur aan stroom om de noodzakelijke algoritmen voor mining uit te voeren.

Crypto-bedrijven hebben dan ook al besloten hun impact op het klimaat te verminderen. Veel blockchains maken momenteel gebruik van Proof of Stake (PoS) in plaats van Proof of Work (PoW). Zo is Ethereum ook van plan om dit jaar over te schakelen naar PoS.

Tevens zijn er verschillende initiatieven om met groene energie Bitcoin te minen. El Salvador, bekend als het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel invoerde, heeft ook al plannen aangekondigd om de koningsmunt te minen met behulp van geothermische energie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN